En mötesplats

Som det ser ut är vårt distrikt på väg in i en ny organisation och i och med det försvinner våra årsmöten. Då blir vår distriktskonferens ännu mer viktigt. Det är en mötesplats för oss i distriktet. En gång om året får vi mötas i enhet inför tronen. Vi får möjlighet att se varandra, se att vi hör ihop, se vad vi kan göra för Guds rike tillsammans. Det är en mötesplats där vi får byggas upp av god undervisning och där vi får ära och tillbe Jesus Kristus. Tillsammans. 

Det må vara månader tills Riktad 2018 äger rum i Västerkyrkan i Hässleholm men arbetet är redan i full gång och har så varit hela året. Verksamhetsutskottet har bollat namn och upplägg samtidigt som man på expeditionen funderat kring mötesplatsen. Allt har fallit på plats med en nästan in på övernaturlig lätthet men så har också bönen inför konferensen varit igång sedan innan jul. Det är EFS-kyrkan i Örkelljunga som har med Riktad lite extra i sin bön och de får regelbundet uppdateringar om hur arbetet går.

– Att ha bönen som stomme för konferensen är ett måste, säger Helena Eriksson som arbetar på expeditionen och är projektledare för konferensen. Vetskapen att den ständigt finns levande gör det lätt att arbeta med konferensen.

En av huvudtalarna Marie-Louise Nilsson.

Det är en imponerande samling talare som kommer till årets konferens. Huvudtalare är Marie-Louise Nilsson och missionsföreståndare Kerstin Oderhem. Marie-Louise är bördig från Sätaröd utanför Tollarp och har arbetat i EFS-kyrkan i Ängelholm i många år. Hon finns nu i EFS-kyrkan i Östersund. Hon är mycket tacksam att få komma till Riktad och tackar distriktsföreståndare Jonas Hallabro med team för förtroendet.

– Att få möjlighet att utrusta och uppmuntra människor och föreningar betyder mycket, säger Marie-Louise. Jag hoppas få komma med ett konkret tilltal från Herren till EFS Sydsverige och med det hjälpa människor och föreningar att ta steg in i det som Herren kallar dem till.

Marie-Louise fortsätter:

– Jag hoppas kunna få betjäna människor och lokala sammanhang.

Kerstin Oderhem är ursprungligen från Örkelljunga och har arbetat som kaplan på EFS-gården i Åsljunga innan hon blev distriktsföreståndare i Sydöst Sverige. Som många vet började hon arbeta i Uppsala som missionsföreståndare i höstas. Hon och ledningsgruppen presenterade under årskonferensen i Luleå en ny vision och ett nytt strategiarbete för EFS. Hon kommer att dela med sig av detta under hennes undervisningspass.

Det blir även seminarier att välja på under eftermiddagen. Dessa har olika uttrycksform men alla är lika intressanta. På seminarierna får man möta både anställda och frivilliga i distriktet som medverkar på olika sätt.

Mötesledare Sara Engström och Jona Albertsson

Att förbereda gudstjänster handlar mycket om lyssnande. Alla som är engagerade i gudstjänsterna kommer in i arbetet med en vision och plan. Man måste hela tiden försöka lyssna in vad Gud vill, och aldrig tappa respekten för att Gud talar till alla inblandade. Visionen för gudstjänsterna är att vi alla, oavsett var vi kommer ifrån och vilka erfarenheter vi har med oss ska kunna landa i gemenskapen med Jesus Kristus och med varandra. Sara Engström och Jona Albertsson, båda teologer med vana att stå på scenen, är våra mötesledare och lovsången leds av John Henrysson med team som har stor erfarenhet av att leda både stora och små gudstjänster. De förbereder gudstjänsterna tillsammans med samordnare Malin Jarbo och de har varit igång ett tag med att be för varandra och de stora samlingarna under konferensen.

För barnen blir det barnkalas! Charlotta Nordström, Salt-koordinator på Salt Sydsverige, och hennes ledarteam erbjuder både roliga och kreativa aktiviteter med Jesus i fokus under dagens samlingar. Barnen kommer att hålla till i källaren i Västerkyrkan där det finns plats för både bus och stillhet.

Många olika föreningar finns med och hjälper till på olika sätt. Varje fika, kvällsmaten, de olika seminarierna och de olika samlingarna presenteras av en förening som har extra ansvar kring just deras uppgift. Det känns väldigt roligt att föreningarna med glädje har åtagit de olika uppgifterna. Tillsammans skapar vi denna konferens, där vi som distrikt får mötas, se varandra, bli uppbyggda och framför allt i enhet får lyfta upp Jesus Kristus.

Läs mer om konferensen här.

Text: Helena Eriksson
Foto: Carina Brandt, privat