Ett avslut för Fjärlövs missionshus

Ett 30-tal personer i blandade åldrar var samlade till en sista gudtjänst i Fjärlövs missionshus. Sång av Karna Arvidsson, Helena Larsson och Ingrid Ipsen och predikan av Norea Sveriges missionsledare David Castor, som också gav information om vad organisationen gör i Sverige och internationellt. Föreningen i Fjärlöv har tidigare stöttat Noreas arbete.

Ordförande Lars Bertilsson gav i gudtjänsten tillbakablickar från när föreningen startade 1926 och hur huset kom att bli missionshus. Huset är så gott som sålt till en granne som tänker fortsätta att använda huset som samlingslokal. Så kanske föreningen kommer nyttja huset framöver, men det praktiska ansvaret och omkostnaderna kommer någon annan att ansvara för. Föreningen lever vidare och tanken är att samlas i hemmen för bön, bibelstudier och gemenskap.

Eftermiddagen avslutades med rejält kyrkkaffe, bildvisning och goa samtal.

EFS i Sydsverige var representerade i Gudstjänsten och tackade för det varma engagemang som funnits, finns och kommer att leva vidare genom engagerade människorna i missionsföreningen i Fjärlöv, men utan missionshus.

Text: Anna-Klara Castor
Foto: David Castor