Grundläggande kallelser…

Med våren kom också Bibeldagar på EFS-gården i Åsljunga.

Robert Södertun ledde bibelstudierna på ett intressant och pedagogiskt lättfattligt sätt. Lätt är det dock inte alla gånger att följa Guds kallelser. Robert guidade oss utifrån rubriker som: Följ mig – Ta emot – Nåden att lida – Gå ut.

Dessutom kom Boel Skoglund att fokusera på kyrkans diakonala integrationsarbete. Så aktuellt i Åsljunga där många människor har engagerat sig för de asylsökande.

På fredagen berättade Göran Nilsson, till sina fantastiskt fina bilder, om Etiopien. Han tillhörde EFS-medarbetarna som fick uppleva 150-årsminnet av de första svenska missionärernas ankomst till Eritrea. Vi blev påminda om torkans offer, till vilka kollekten tillföll, men också om de otroligt vackra naturen.

Vi ”läsare” lyssnade till bokrecensioner från bokhandeln ”Pergamus” i Ängelholm och många böcker fick nya ägare på köpet.

Lördagskväll betyder gemenskapskväll: Kring fint dukade bord och lagom uppklädda blev vi serverade en fantastiskt god trerättersmeny. Tack för den, Helen Nilsson med hela kökspersonalen, och för alla de andra goda måltiderna!

Vi var inte fullt så många gäster detta år – men kanske var det därför som flera av deltagarna ”vågade” medverka med så många intressanta minnen, berättelser och erfarenheter. TACK för allt som ni delade med oss andra kring bord och soffor och vid promenader!

Söndagens nattvardsgudstjänst delade vi med konfirmander och ledare från Laholm. Så fina ledare och ungdomar bådar gott för framtidens kyrka! TACK, Jesus Kristus, att du kallar oss till ett liv med DIG!

Tack också till mina med-värdar Siv och Lars Backe!

Text: Hillevi Nilsson
Foto: Helene Nilsson