Nystart i Karlskrona

I Karlskrona är man verkligen på gång! I mitten av juni var det återinvigning av Möllebackskyrkan som har gjort en rejäl renovering av kyrkan. Man slog på stort med konsert med blåsorkestern under invigningen som nästan fick taket att lyfta. Invigningen avslutades med ett stort kak- och tårtkalas!

EFS Möllebackskyrkan stod färdigt 1961, samma år som Karlskrona Evangelisk-Lutherska Missionsföreningen firade 100 år. Sedan dess har kyrkan inte genomgått någon renovering men man har under flera år diskuterat en så kallad tillgänglighetsanspassning. Kyrkan var i behov av en ny kyrktrappa, hiss, handikappsanpassade toaletter men även ett nytt kök och parkeringsplatser. Och nu var det äntligen dags!

Man hoppas att detta sänker trösklarna till kyrkan och ett är säkert, den är mer inbjudande nu efter renoveringen.

IMG_2393– Denna renovering gagnar all vår verksamhet, säger Jan Karp, ordförande i missionsföreningen. Den gagnar barn- och ungdomsverksamheten såväl som vår verksamhet inom musik och för äldre.

Tobias Eriksson, som sitter med i missionsföreningens styrelse, berättar:

– Renoveringen har kostat över 3 miljoner kronor, och det är tack vare vårt nära samarbete med Svenska Kyrkan som vi har kunnat göra denna renovering, eller om man så vill ombyggnad. EFS Möllebackskyrkan har sedan drygt ett år tillbaka stärkt sitt samarbete med Svenska Kyrkan, där Svenska Kyrkan köpt in sig i vår kyrkfastighet med 30%. Det är alltså det som gjort renoveringen möjlig.

Tobias forsätter:unnamed

– Samarbetet har som mål att driva mer verksamhet i Möllebackskyrkan, verksamhet som i dag drivs i Svenska Kyrkans olika fastigheter. Bland annat handlar det om barnverksamhet och caféträffar men även annan verksamhet. Detta är fantastiskt roligt, och vi tror och hoppas på att detta ska vara en start på något nytt och spännande för oss här i Karlskrona.

Entusiasmen är stor i föreningen efter renoveringen och säkerligen kommer det att betyda mycket för både Svenska kyrkan i Karlskrona såväl som för Möllebackskyrkan.

– Både EFS och Svenska kyrkan är vinnare, säger Jan. Tillsammans är vi starka för Guds Rikes tillväxt i Karlskrona.

För att se fler bilder från renoveringen, klicka här för att komma till Möllebackens hemsida:

Text: Helena Eriksson
Foto: Möllebackskyrkan