Medarbetare på grönbete

Vi kommer vandrande genom skogen. Helt plötsligt, mitt i skogen, finner vi bord och stolar utplacerade. Dessutom är ett provisoriskt kök igång och serveringsbordet är fullt med godsaker. Överraskningsmomentet och glädjen är stor när vi inser att vi kommit till vårt lunchställe. Soppa, smörgås och kaffe i en härlig inramning, mitt i Guds underbara natur!

Under en dag i mitten av augusti samlas de flesta medarbetare i EFS Sydsverige i Svensköps missionshus för att tillbringa dagen tillsammans. Medarbetardagarna är viktiga då det för många är det enda tillfället man träffar sina kollegor. De kommer från Karlskrona i öster, Ängelholm i väster, Hässleholm i norr, Malmö i söder och när alla dessa sitter ner till morgonkaffe är sorlet snabbt igång! Det är uppenbarligen så att man är glada att träffas!

Denna dag är Göran Nilsson, vår distriktsekonom, vår värd. Planen är att vi ska ut på vandring och efter morgonfikat med andakt är det dags. Vårt första stopp är Ola Ols museum som drivs av Bertil Strid. Bertil själv ser ut att vara tagen från 1800-talet och är ett härligt original. I sitt lilla museum har han samlat saker från mitten av 1700-talet och framåt. Vi får lära oss en hel del och se saker vi aldrig sett förut. Ett riktigt intressant litet museum.

– Tänk om några hundra år när någon har gjort ett museum om den tid vi lever i nu, säger Helena Bonde, ansvarig för barnverksamheten i EFS-kyrkan i Ängelholm. Vad kommer de att visa och vad kommer de att skratta åt då, .

Vi fortsätter vandra och samtalen är igång. Helene Nilsson, gårdsföreståndare på EFS-gården i Åsljunga säger:

– Att vandra är ett bra sätta att umgås på. Man pratar lite med någon och lite med någon annan. Det är avkopplande och roligt.

Lunchen intas mitt i skogen. God soppa, smörgås och kaffe erbjöds. Vi får lite information om vad som är på gång i distriktet och vi taggar alla till lite när vi hör om EFS Sydsverige och Salt 20160823_131706Sydsveriges konferens i november, Riktad 2016.

Mätta och belåtna fortsätter vi vidare ut i skogen och gör under eftermiddagen ett par stopp till innan vi kommer tillbaks till missionshuset i Svensköp. Där är grillen igång och vi bjuds på en fin måltid.

Joelle Cristea, vik distriktskonsulent, är för första gången med på en medarbetardag:

– Det är roligt att träffa medarbetarna, säger hon. Jag har läst de flesta namn i olika dokument men nu får jag ett ansikte på dem. Det är bra att få möta dem i sådan avslappnad miljö som det är med vandring och god mat.20160823_125416

Det var precis vad det är! Härliga möten, god mat och avslappnad miljö. Nu är vi redo att köra igång höstterminen!

Text och foto: Helena Eriksson