Tänk när släkt och vänner alla mötas där…….

Det var det vi gjorde, gamla FFK (Framåt för Kristus) sångare på ÅhusGården, i Åhus den 6 maj. Ett 60-tal sångare med respektive, mötte upp denna fina majlördag för att fira 60-årsjubileum av körens bildande. Carl-Axel Ohlin, som tagit initiativet till samlingen och arbetat mycket för att denna dag skulle bli av, höll ihop dagen.

Klockan 10 samlades vi för fika, presentationer och att prata gamla minnen. Efter en utsökt middag var det dags för sångövning.

Repertoaren var välkända gamla ”godingar” från bl.a. Tollarpspärmen.

Ingemar Bjärneroth med sin duktiga kompgrupp gjorde sitt till så att sångarskaran sjöng med glädje, inlevelse och entusiasm de gamla välkända sångerna. Efter en välsmakande och riklig kvällsmåltid tog vi plats i kyrkan för ett offentligt ”sång och vittnesbördsmöte”. Då fick vi i tal och sång föra ut budskapet om vår Frälsare, allt enligt gammalt FFK maner. En parentation, då vi tände ljus, för de FFK:are som inte längre finns ibland oss hölls under ledning av Bertil Carlsson. Lars-Gunnar Wenhow avslutade, det över två timmar långa mötet, med en givande och minnesvärd appell.

Innan vi skiljdes serverades kaffe.

Vi tackar Gud för en underbar dag och för nåden att få vara hans barn.

Vi är också glada och tacksamma för den härliga gemenskapen vi får ha med varandra. Många uttryckte det så här:

”Det här måste vi göra om”.

”Vi hava vunnits för att vinna andra
vår kung är Jesus i hans tjänst vi stå
att rädda själar som mot döden vandra
Det är vårt mål – i Jesu namn vi gå.”

Text: Eva Dalin
Foto: Kjell-Ove Ohlsson, Ingemo Ohlin