Dags för konferens

Den 28 oktober går årets distriktskonferens av stapeln, denna gång i EFS-kyrkan i Helsingborg. Önskan är att det ska bli dagar som lyfter upp, utmanar och inspirerar både vuxna och unga. Salt Sydsverige erbjuder en barnkonferens för barn i åldern 6-14 år  där de som är över 12 år gärna får finnas med som hjälpledare. Café hembakad dukar upp till ett härligt café efter kvällens gudstjänst. Det här kommer att bli en härlig dag!

Verksamhetsutskottet har sedan i våras arbetat med att få ihop en fantastiskt dag. Man har bollat olika talare och man har funderat kring olika upplägg. Man är riktigt nöjd med vad man har kommit fram till. Magnus Håkansson är ordförande i utskottet:

– I år behöver man inte anmäla sig till den vuxna delen och det kostar heller ingenting. Vi vill göra det lätt att komma till konferensen. Man behöver inte bestämma sig förrän i sista stund om man inte vill bestämma sig tidigare. Vi hoppas att detta sätt kan locka unga vuxna och unga familjer till konferensen, att det kan bli lättare för dem helt enkelt.

Magnus fortsätter:

– Upplägget är också annorlunda med inte bara traditionella föredrag utan det blir även panelsamtal.

Distriktsföreståndare Jonas Hallabro är årets konferenschef och han ler stort när han berättar om konferensen:

– Jag ser verkligen fram emot Riktad och har stor förväntan på dagen. Något av det bästa med såna här dagar är att möta många härliga människor från olika håll. Jag tror att dagen kan bjuda på både gamla och nya bekantskaper. Sedan har vi spännande talare och gäster som kommer att utveckla dagens tema ”Rörelse” tillsammans med oss och säkert utmana oss på olika områden. Störst förväntan har jag på att Gud möter oss och faktiskt sätter oss i rörelse.

Välkommen till Riktad 2017! Vi påminner om att dagen är öppen för alla och ingen anmälan krävs. Dagen är också kostnadsfri. Nedan finns programmet för dagen och presentation av talare och barnkonferens.

Preliminärt dagsschema lördagen den 28 oktober
9.00-10.00 incheckning och förmiddagsfika
10.00-12.00 storsamling
12.00 – 13.30 lunch på stan
13.30 – 15.00 storsamling
15.00-15.30 fika i kyrkan
15.30-17.00 storsamling
17.00 – 19.00 kvällsmat på stan
19.00 gudstjänst
21.00 Café Hembakat

Årets talare: 

Martin Alexandersson
Martin bor i Göteborg och jobbar på EFS Sverigeavdelning och som missionär med fokus på Centraleuropa. Martin brinner för att se evangeliet nå nya människor och kyrkan bli mer pionjär, rustad för att gå till nya platser och leta nya vägar. Martin leder en nyplanterad församling i Göteborg och utbildar för församlingsplantering både i Sverige och i Europa.

 

 

Lennart Hall
Lennart är en uppskattad talare och lovsångsledare med bred erfarenhet av både kyrkans musik- och församlingsliv. Han arbetar med lovsångsutveckling genom David media, har medverkat på ett flertal skivor, varit huvudledare på TMU och rektor på Institutet för Tro & Musik. Lennart kommer både att leda oss i lovsång och undervisa.

 

 

Mark Cotterill
Mark är kårledare i Frälsningsarmén Helsingborg och en brinnande missionär. Han arbetar i en spännande omstart med en internationell församlingsgemenskap som vill vara kyrka på stan, möta människor där de är och se förvandlade liv där ute istället för att de först måste komma in till kyrkan.

Dessutom medverkar Jonas Hallabro, Iza Jönsson med flera.

Riktad 2017 är gratis, öppet för alla och ingen anmälan krävs. Du betalar för fika (som erbjuds i kyrkan) och för lunch på stan.

 

Barnkonferens
Salt Sydsverige arrangerar en barnkonferens under lördagen den 28 oktober för barn i ålder 6-14 år. Det blir aktiviteter anpassade för olika åldrar och barn som är över 12 år kan finnas med som hjälpledare om de vill. Under storsamling anordnas olika aktiviteter för barnen. Barnen hämtas till måltiderna för att tillbringa lunch/kvällsmat med sina anhöriga. Barnen samlas igen tio minuter innan de vuxnas undervisning börjar. Anmälan krävs för att finnas med under dagens aktiviteter. Under kvällens gudstjänst erbjuds filmvisning dit ingen anmälan krävs.

Barnkonferensen kostar 50 kr vilket inkluderar fika på förmiddag och eftermiddag. Anmäl och läs mer om barnkonferensen här.  Det går också bra att anmäla till barnkonferensen på telefonnummer 0451 38 80 70.