Riktade närmare Jesus

Klockan har passerat tio och framme på scen dansar grupperna Shine och Glow. Lovsången tar sen över och möter eftersläntrarna som kommer in i rummet och letar efter en sittplats. Förväntan ligger i luften och tillsammans reser sig församlingen och sjunger ”Närmare Dig, närmare Jesus. Det är det enda jag vill!”

Vissa problem är betydligt mer angenäma än andra. Att så många människor ville vara med på konferensen ”Riktad” att vi fick byta till en större lokal är absolut ett av de mer delikata! Nästan 300 personer i alla åldrar och från 30 olika EFS-föreningar sammanstrålade i Pingstkyrkan i Hässleholm för att tillsammans peka ut riktningen för distriktet.

Det blev en dag då vi fick komma närmare Jesus, närmare varandra och utmanas i att försöka närma oss människorna vi träffar i vår vardag och dela evangeliet med dem.

Undervisningen stod Marie-Louise Nilsson och Kerstin Oderhem för och de skickade med både uppmuntran och förmaningar om att vi inte får slå oss till ro, utan hela tiden dela evangeliet om Jesus Kristus med de människor vi möter.

Drygt elva händelserika timmar efter att de första dansstegen togs i öppningsnumret, klingade sista ackordet ut och deltagarna återvände hem i olika riktningar. Men ändå riktade åt samma håll – närmare Jesus!

Text: Sara Engström
Foto: Carina Brandt, Helena Eriksson