Åreresan 2020

text och bild: Jonatan Janerheim, Präst i Örkelljunga pastorat

Fredagen den 14 februari begav sig 45 deltagare och 9 ledare från Skåne till de jämtländska fjällen, närmare bestämt Åre, för en veckas skidläger. Gruppen bestod av en härlig blandning människor med en stor variation av skiderfarenhet. För någon skulle det bli första gången på ett par skidor med allt vad det innebär, och för en annan var detta en av många veckors skidåkande. Men oavsett nivå erbjuder Åre något för alla.

På dagarna åkte vi skidor och förutom att vi drabbades av lite regn under andra dagen visade Åre ofta upp sig från sin bästa sida med sol, milt väder och vissa dagar till och med nysnö. Höjdpunkten ur ett skidperspektiv var för många den sista förmiddagen då Åre bjöd på sol och nysnö. Under natten hade det kommit mellan 5-10 cm nysnö vilket bäddade för härliga äventyr vid sidan av pisterna. 

Kvällarna fylldes med olika aktiviteter, allt från kvällsskidåkning, till badtunna, till tävlingar av olika slag eller en enkel kvällsmässa i den mysiga stavkyrkan som tillhör Hållandsgården där vi bodde. Och de avslutades alltid med en andakt fyllt av lovsång och bön. 

Kombinationen av skidor, gemenskap, god mat och andakt är receptet för en perfekt sportlovsvecka – och det var vad det var… En perfekt sportlovsvecka!

Vi tackar Gud och varandra för denna vecka som vi bär med oss som ett gott minne för resten av livet.