Hänt i regionen

Sommar-Light
Sommarens Light läger är precis avslutat och vi hade fantastiska dagar uppe på Solvik, 500 meter från EFS gården Åsljunga. Som vanligt bjöds vi på god service av Helene med personal.

Årets tema var ”Hälsa” och vi utgick ifrån ett bibelord från första Korinthierbrevet 6:19-20 ”Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den helige anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp.” 

Vi gick igenom allt ifrån vad en människa är till självbild, självcentrering, varför man tränar, inre helande och avundsjuka. Till det adderade vi en rejäl dos träning och aktiva smågrupper där vi fick tillfälle att röra på oss och sitta ner och samtala i samband med det. Ett kul och annorlunda upplägg som kändes som det passade gruppen bra. 

En nyhet för i år är att vi expanderade ledarskolan vi haft på ett antal tidigare läger till att nu även inkludera de ungdomar som ville. 7 av 19 deltagare valde att gå och de fick både undervisning om kristet ledarskap och prova på att leda i praktiken på barnlägret ”Sommar Salt” som löpte parallellt uppe på själva huvudgården.

/ Jakob Frilund med ledarna Mikaela, Alexandra, Axel, Olle och Måns

Sommar-Salt
När jag åkte hemifrån på morgonen lämnade jag hemmet lite nervös men framför allt taggad. Med bilen fullpackad med aktiviteter för dagarna rullade jag in till EFS-gården i Åsljunga. När jag hoppade ur bilen var det mulet och det regnade men det skulle snart ändras till strålande sol och hög temperatur hela helgen. 

Deltagarna började rulla in. Det checkades in, packades upp och snabbt var det barn över allt som nästan inte hade tid att säga hejdå till mamma och pappa. Det hittades snabbt vänner och lägerbubblan blev större och större ju längre tiden gick. Det blev fullt ös med en gång och vädret blev bara bättre och bättre!  Första dagen var över och det hade varit mycket intryck, mycket lek och mycket skratt. Trots det var det inte lätt att somna men till slut lyckades alla få en god natts sömn.

Vi vaknade upp till strålande solsken, och redan på morgonen var det varmt. Vi fick börja dagen med morgonbön och morgongympa under ledning av ledarskolan från Lightlägret. Idag var det någon som fyllde år så vi hade tårtbakartävling. Eftersom att det var så varmt på eftermiddagen blev det efterlängtat bad i sjön och även såpabrännboll!  Idag gjorde vi även vårt egna kvällsmöte. Man fick välja mellan allt från dans till mötesledning, predikan, teater och textläsning! Och det blev hur bra som helst! 

Sista dagen var ännu en varm dag och vi fick lära oss om att vara lärjungar! Vi fick sedan pyssla våra egna lärjungatröjor! Efter det väntade städning och packning innan vi skulle hem.

Det var vemodigt att säga hejdå till alla vännerna, men vi har skapat många minnen tillsammans! 

/Hanna Trulsson

Personalnytt
Anton Flood har fått tjänst som skolpräst på Glimåkra folkhögskola och slutar sin tjänst i EFS Betaniakyrkan i Malmö.