Salt Sydsveriges styrelse

Den 22 april i Hörby valdes en ny styrelse för Salt Sydsverige. Här berättar ledamöterna om sig själva och om sin relation till Salt.

Miriam Engström


Bor i: Lerberget
Församling: Lerbergets kyrka Svenska kyrkan/EFS
Sysselsättning: Nyexaminerad undersköterska, till hösten Strandhems bibelskola  
Fritidsintressen: Sång och dans, odling, matlagning
Varför med i Salt Styrelsen: För att bidra till att andra barn ska få ta del av de fantastiska arrangemang som var så viktiga för mig. Brinner särskilt för gruppen äldre tonåringar/unga vuxna som jag upplever ofta hamnar lite mellan stolarna.

Daniel Göstasson


Bor: Utanför Hörby
Församling: EFS-kyrkan Hörby
Sysselsättning: Jordbruk
Fritidsintressen: Umgås med folk och är med mycket i kyrkan
Varför med i Saltstyrelsen: Där Salt har fått betyda mest för mig var på mitt konfalägret i Åsljunga, 2012. Mitt mål med Salt Sydsverige är att en ny ung generation ska få möta Jesus och att de tar till sig det på allvar, så att inte tron bara blir en tradition, för då kommer den till slut dö ut.

Ellen Jensen


Bor i: Vinslöv
Församling: Olika ställen i Salt Sydsverige
Sysselsättning: Börjar sista året på gymnasiet till hösten
Fritidsintressen: Dansar
Varför med i Saltstyrelsen: För mig är Salt kärlek och gemenskap! När jag började engagera mig i Salts verksamhet blev det en stor vändning i mitt liv, där jag fick uppleva en trygg punkt och där jag har fått med mig mycket kunskap och lärdomar.

Linnéa Bjerle


Bor i: Jonstorp, Höganäs
Församling: EFS Ängelholm, Lerberget och Brunnby församling
Sysselsättning: Fritidsledare, samt barn- och ungdomsledare i Kulla pastorat 
Fritidsintressen: Min hund Bella, virka, umgås med vänner och pyssla med bilen.
Varför med i saltstyrelsen: För att andra ska få vara med om samma fantastiska upplevelser som jag fått genom Salt. Viktigt att skapa en trygg plats för ungdomar som är 18+. Lärljungaskolan är ett bra exempel. Jag gick den våren 2023 och för mig var det en vändning i livet med Gud.

Axel Hörestrand


Bor i: Lund
Församling: EFS-Kapellet, Lund
Sysselsättning: Ingenjörsstudent
Fritidsintressen: Simning och miljöpolitik
Varför med i Saltstyrelsen: Det handlar om att ge tillbaka till en organisation som betytt mycket för mig, och att få vara med och utveckla vår verksamhet. På det temat har vi många spännande nya satsningar på gång: ett läger för unga vuxna preliminärt planerat till sommaren -24 och temakvällar för ungdomar redan i höst.

Hanna Trulsson


Bor i: Malmö
Församling: EFS-Kapellet, Lund
Sysselsättning: Läser till sjuksköterska, jobbar extra som undersköterska
Fritidsintressen: Spela volleyboll med KRIK, riktig lägerräv
Varför med i Saltstyrelsen: Jag blev kristen i samband med mitt konfirmationsläger på EFS-gården i Åsljunga. Där blev ledarna en värdefull inspiration och förebilder för tiden framåt, även kompisarna. Framåt vill jag gärna se hur vi fortsätter med våra läger, men även fokusera på det som ska hålla i vardagen. 

Theo Magnusson


Bor i: Ängelholm
Församling: EFS-kyrkan i Ängelholm
Sysselsättning: Snickare
Fritidsintressen: Hänger med vänner och spelar musik
Varför med i Saltstyrelsen: Sen mitt konfirmationsläger har Salt och kristendomen betytt otroligt mycket för mig. Jag har haft så kul på Saltläger, så när frågan kom om att vara med i styrelsen kändes det självklart. Det känns viktigt att ge ungdomar hopp och genom läger en fristad från den hektiska vardagen.

Ella Hedström


Bor i: Ängelholm 
Församling: EFS-kyrkan i Ängelholm 
Sysselsättning: Nybliven student, så i nuläget är framtiden ett oskrivet blad
Fritidsintressen: Umgås med vänner och njuta av livet!
Varför med i Saltstyrelsen: När jag var i femårsåldern bytte min familj kyrka till EFS i Ängelholm, tack vare EFS fokus på barn och unga. Jag älskar att vara på läger och är med i styrelsen för att få vara med och bidra till det som SALT gör.