Varför ungdomsgrupp?

Inför höstterminen delar Sara Rigby, ungdomsledare i EFS-kyrkan i Ängelholm, med sig av sina erfarenheter och tankar kring att vara med i en ungdomsgrupp.

Som nykonfirmerad var jag först väldigt skeptisk till att börja i en ungdomsgrupp, trots att där fanns både kompisar och ledare från konfirmationen. Jag tänkte att det inte behövdes: jag hade det lika bra hemma eller med andra kompisar, jag skulle absolut inte vara med i ungdomsgruppen. Men efter ett tag började jag sakna konfakompisarna, ledarna och kanske mest av allt – Guds närvaro (även om jag just då inte kanske förstod att det var så det hette). Jag saknade att få höra om de hoppfulla nyheterna: att Jesus älskar mig och har goda tankar för mig och för den här världen. Så jag började gå dit.

Snart gick jag från att vara jätteskeptisk till ungdomsgrupp, till att vara en av dem som alltid kom, varenda torsdagskväll. Tack Jesus för det! Det blev en stund i veckan som förgyllde mycket, ingav hopp och vänner som gav mig skratt och samtal som var nödvändiga där och då.

Varför var ungdomsgruppen så viktig då? Det ger dig en kväll i veckan då du får träffa andra i din ålder som är kristna, som också vill utforska det här med tron. Du får möta ledare som ser fram emot att ta emot dig, som bär på erfarenheter av livet och som vill prata med dig. En kväll i veckan då du får vara den du är: busa, leka, skratta, men också ställa alla dina svåra frågor om vem Gud är och allt annat som hör livet till. Och kanske det viktigaste – det får vara en kväll i veckan då du får möta Jesus i lovsång, undervisning och bön. Förhoppningsvis får det vara en plats där du får utvecklas och lära känna dig själv mer. Du får träffa nya vänner i ditt liv som kan få betyda mycket för dig. 

Jag är ungdomsledare i EFS Ängelholm. Några av ungdomarna här har berättat för mig om hur ungdomsgruppen har förändrat och förvandlat deras liv. Den där fredagskvällen (eller torsdagskvällen, eller när det nu är för din del) kan få vara avgörande för ditt liv. Så, varför inte ta chansen att hänga en kväll i veckan på ungdomsgrupp?

Sara Rigby, ungdomsledare i EFS-kyrkan i Ängelholm

Foto: Mattis Lewren