Evangeliet i ett nytt ljus

Hässleholm Kulturhus fräscha och rymliga lokaler, precis intill tågstationen.

Sedan mer än femton år tillbaka har EFS i Sydsverige ordnat årliga konferenser. Den 12 oktober är det dags för Riktad i Hässleholm Kulturhus. Lennart Albertsson, regional missionsledare, berättar om dagen.

Text Jonatan Rantzer
Bild Hässleholm kulturhus/Privat

Vad innebär årets tema, “Hela evangeliet”?
– Vi vill plantera evangeliet på nya platser och i nya kulturer. Då behöver vi fångas av evangeliet, och av evangeliets kraft: Vad är egentligen budskapet in i den här tiden? Årets Riktad handlar om vad som är substansen, eller innehållet, i evangeliet. Att bli så fångad av Jesus att det blir vårt ärende. Att vara kyrka är inte bara att göra som vi alltid har gjort, utan en nystart där vi får uppfatta evangeliet igen. 

Vad är syftet med Riktad?
– Konferensen Riktad har fokus på inspiration och att få ta emot. Det är ett tillfälle att komma samman som region, för att söka Guds tilltal och för att lyfta något aktuellt ämne. Riktad är ett komplement till vårens regionala mötesplats, som innebär formella beslut och workshops. En förhoppning är att både Riktad och Regional mötesplats ska få bidra till att skapa en vi-känsla i regionen.

Varför ska jag åka på Riktad?
– Kulturhuset kan vara ett nytt sätt, en ny miljö för att möta evangeliet. Det blir fräscha, lite annorlunda lokaler, vilket gör att evangeliet får komma i ett nytt ljus. Vi är inte vana att sitta i en teatersalong. Vad händer när det sker? Sen i kvällens gospelmässa kan vi få utlopp för det vi tagit emot. Det  blir också intressanta seminarier där vi får se evangeliet från olika håll.

Mer info och anmälan finner du på efssyd.org