Kick off för sommarens konfirmander

 

Den 28 november var det så dags för 2016:s konfirmander att få träffas tillsammans för första gången och kicka igång sin konfirmationstid. I Västerkyrkan i Hässleholm steg femton blivande Åhus-konfirmander och trettioen blivande Åsljunga konfirmander in med förväntan och nyfikenhet på varandra och dagen. Med på träffen fanns distriktskonsulent Frida Ewers som bland annat arbetar med distriktets konfirmationsläger samt konfirmationsprästerna David Castor för Åhus och Magnus Lennartsson för Åsljunga.

20151128_134456Under dagen pratades det om konfirmationstiden som består av denna dag i november, förträffen i maj och själva sommarlägret. En återträff brukar det bli i september. Komponenterna för ett bra konfaläger är en härlig blandning av undervisning, en massa lek och tävlingar, andakter, bad, bus, gött häng och nya vänner, helt enkelt en galet bra mix! Med på lägret finns ett fantastiskt ledarteam, med prästen, en lärare, fritidsledare    och faddrar som alla ger järnet för att konfatiden ska bli så bra som möjligt.

David Castor berättade om hur det kan se ut när man besöker en gudstjänst. Konfirmanderna har fått ut en tankebok som ska användas när de går på gudstjänster. Ett konfaläger ger konfirmanden möjlighet att ta ställning till den kristna tron och för att man ska vara så förberedd som möjligt så ska man ha gjort minst tolv gudstjänstbesök innan sommarläsningen börjar. Innan lunchen, som bestod av en magnifik tacobuffé tillagad av Margareta Cada, träffades konfirmanderna i respektive konfagrupp för lära-känna-lekar.

Magnus Lennartsson berättade om Bibeln och bibelläsning. Båda lägren har som uppgift att innan sommarlägret att ha läst  Markusevangeliet. Under sommaren får ungdomarna lära sig mer om Bibeln, hur man hittar i den, och varför kristna tycker att det är en så viktig bok. Efter några intensiva timmar gick träffen mot sitt slut och det var dags för konfirmanderna att en och en få gå
fram och ta emot sin egen konfirmationsbibel. Snart kommer konfirmanderna att ses igen på sina respektive förträffar tillsammans med sina ledare, med förväntan och spänning inför sin konfirmation 2016.
Reportage: Frida Ewers
Foto: David Castor