Bakluckeloppis i Jesu namn

För några år sedan åkte en grupp medlemmar ur EFS-föreningen i samarbetskyrkan S:t Mikael i Ängelholm till Aira sjukhus i Etiopien. Under många år har man samlat in pengar genom EFS riks just till detta sjukhus. Denna resa gjorde att Aira kom närmare på alla plan. Man fick se behoven med egna ögon. Det förändrar.

Under åren har man i föreningen på olika sätt samlat in pengar till sjukhuset. Det har varit lotterier, kollekter, hemliga julklappar och man har också sålt högtidsflaggor som någon i föreningen har broderat.

– På tacksägelsedagen brukar vi sälja skänkta saker, säger Gun Persson. Ibland blir det också lunch där överskottet gått till Aira.

På senare tid har pengarna främst gått till barnmorskeutbildningen men behoven har under åren varierat.

Den 23 april är det dags för Bakluckeloppis. Det är andra året man arrangerar dagen och redan nu finns det en hel del anmälda som vill sälja. De kommer inte endast från Ängelholm utan även bland annat från  Ödåkra och Höganäs. Under dagen finns de också  våffelcafé, lotterier samt försäljning av korv.

– I vår förening gör vi detta i första hand för att samla in pengar till Aira men vi arrangera även denna dag för att det en viktig sak för gemenskapen i föreningen, säger Gun. Förra året blev det en jättefin dag med strålande väder och glad gemenskap. Det är roligt att göra sådant här tillsammans.

Bakluckeloppisen äger rum mellan kl 10.00 och 12.00 den 23 april. Om man vill sälja något kan man boka plats hos Gun på telefon 0737 35 45 69. Hyran för platsen är 120 kr och alla intäkter under dagen; hyra och försäljning av våfflor och korv går oavkortat till sjukhuset i Etiopien. Så varför inte ta en sväng förbi S:t Mikael i Ängelholm den 23 april!

Text: Helena Eriksson