Bibelskola hemma, javisst!

Tänk att kunna läsa bibelskola hemifrån vid sidan av ett arbete eller som dagledig bita tänderna i spännande ämnen utifrån bibeln. Det är just vad Sundsgårdens folkhögskola erbjuder till hösten. En bibelskola på distans. För dig.

Genom att samarbeta med distansbibelskolan kommer relationen mellan EFS och Sundsgårdens folkhögskola bli tydligare, något som båda parter önskar. Eftersom studierna görs på kvartsfart,
25 %, betyder det att man kan läsa vid sidan av sitt arbete eller andra studier.

Man kommer under läsåret gå igenom sex olika delkurser där man första terminen fokuserar på Gamla testamentet och den andra terminen på Nya testamentet. Målet med kursen är att man vill ge deltagarna kunskap och redskap för att bättre kunna förstå bibelns texter och därmed kunna fördjupa sin livsförståelse och tro.

– Vi börjar varje delkurs med en träff på Sundsgårdens folkhögskola, säger Robert Södertun som är lärare på bibelskolan. Det betyder att det blir tre träffar på en termin. Två av dem är en heldag, under en lördag, och en av träffarna är med övernattning.

Robert är präst och har även en tjänst i EFS-kyrkan på Råå:
– Jag ser mycket framemot att få jobba med de ämnen som jag brinner för, bibeln helt enkelt, säger Robert. Att undervisa och rusta människor är roligt och viktigt!

På frågan om vad distansbibelskolan kan ge en människa svarar Robert:
– Att bli rustad att verka som kristen i vår värld och i vårt samhälle.

Bibelskolan är öppen för alla åldrar och man hoppas på en blandad grupp.
– Det går bra att gå skolan även om man inte är kristen, säger Robert. Men den kommer att ge den som vandrat med Gud en längre tid mycket också.

Just nu finns det elva personer som är anmälda men man behöver vara 15 för att kursen ska bli av. Låter det spännande? Gå in på nedan länk för att läsa mer om vad det innebär att gå på distansbibelskola på Sundsgårdens folkhögskola:
http://sundsgarden.se/cms/pages.php?id=183#.VxYCC_mLRpg

Text: Helena Eriksson
Foto: privat