Vem har flyttat in i ditt hjärta?

Ett av mina intressen är människor. Kanske ett lite udda intresse, men det bara är så. Människor har en förmåga att flytta in i mitt hjärta och sedan kan jag inte släppa dem. De flesta flyttar in och ger mig en känsla av att det här kommer att gå fint. Jag är glad och tacksam över att ha fått möta dem och känner en trygghet i att de kommer att klara sig bra i livet. De finns i mina tankar och böner och ger mig en känsla av lugn och glädje.

Andra som flyttar in gör det med buller och bång. Det kan nästan göra lite ont. Deras livshistoria träffar mitt hjärta som en pil och skickar signaler till hjärnan att här behövs lite extra engagemang. Jag kan bara inte släppa dem. De finns i mina tankar och böner och oron gnager över vad som behöver göras för att förändra deras livssituation. Ibland så önskar jag att de flyttat in hos någon annan…..

En av dessa var en av mina elever. Det var mycket bök och stök kring honom både i skolan och i hans hemmiljö. Han ställde till mycket, både för sig själv och andra. Han satte både mitt tålamod och mitt hjärta på på prov och det blev många tankar och böner under den perioden. Trots allt bök och stök, så kunde jag inte låta bli att tycka om honom och emellanåt så fick jag se små ljusglimtar bakom den annars så tuffa fasaden. I skolan sattes det in extra resurser och socialen kopplades in för att hjälpa till att stötta både honom och hans familj. Sakta men säkert så vändes det negativa till en mer och mer lugn och trygg kille. Vi hjälptes åt, han blev sedd och fick den hjälp han behövde för att hamna rätt igen.

Jesus mötte också människor under sin tid på jorden. De flyttade säkert också in i hans hjärta. Vissa av dem satte honom lite extra på prov, men han gav inte upp för det. Han var fenomenal på att se dem och ge dem det som just de behövde. Vilken förebild! .

Låt människor få flytta in i ditt hjärta. Tacka Gud för att han lagt dem där.
När det känns jobbigt : Gör det lilla du kan. Tänk inte att det inte är lönt. Ge aldrig upp. Lita på Gud. Du är inte ensam. Tillsammans kan vi få hjälpa till att rädda många människor!

Tack Gud för de människor som du har lagt på mitt hjärta. Hjälp mig att se dem och hjälpa dem på bästa sätt. Tack för att du alltid finns med och för att du stöttar och leder när det känns jobbigt. Tack för din omsorg om varje människa. Amen.

Text: Helena Bonde
Foto: Privat