”Alla trivs!”

Som vanligt under hösten inbjöd EFS-gården i Åsljunga till några dagar där man samlades runt bibelstudium, sång och gemenskap. Det blev en riktigt härlig helg med både avkoppling och andlig spis. Gårdsföreståndare Helene Nilsson berättar om dagarna: 

”Jesus är allt vi behöver” var temat för bibeldagarna med Evalotta Kjellberg, präst i EFS-kyrkan i Örkelljunga. På ett pedagogiskt, tydligt och strukturerat sätt höll hon bibelstudium från Kolosserbrevet, Paulus fängelsebrev till församlingen i Kolossai. Tänk att ord som skrevs ca år 60, i stort sett är lika aktuella för oss och våra församlingar idag! Paulus tackade Gud och bad för vännerna i Kolossai, påminde dem om den stora hemligheten att Jesus kommit till världen för att ge frälsning. Han gav också praktiska råd till ”Guds utvalda, heliga och älskade” och avslutade med personliga hälsningar samt en önskan om stöd från församlingen. Vi som deltagare lyssnade, tog till oss och längtade till nästa pass.

Veckans program startade med sång av och med Mats Lunnegård och Sam Larsson, kyrkovaktmästare, respektive kantor i Vittsjö kyrka. Gösta Imberg visade ett fantastiskt bildspel där han delgav oss sin uppväxt som missionärsbarn och hur han senare med familj levde och bodde i Afrika – med evangelium till Massajerna.

På lördagen blev det filmtajm med Ingmar Skogar. Eva och Stig Paulsson ansvarade för ledning och ett gott värdskap under dagarna. Efter en utsökt höstbuffé på lördagskvällen berättade Stig om sitt liv med Jesus.

Eftermiddags-fritiden fylldes av promenader i det vackra höstvädret och goda samtal med nya vänner. Som en deltagare uttryckte det – alla trivs!

Text och foto: Helene Nilsson, gårdsföreståndare EFS-gården i Åsljunga