En dag i rörelse

Årets Riktad, EFS Sydsveriges och Salt Sydsveriges konferens, blev en dag i rörelse i samspel med Gud och varandra. Man fick höra om vad det innebär att vara en missionsrörelse, en Jesusrörelse, en lovsångsrörelse men även om hur man är en pionjärrörelse. Undervisningen från talarna Martin Alexandersson från EFS Sverigeavdelning, Mark Cotterill från Frälsningsarmén i Helsingborg och Lennart Hall från David media gav deltagarna mycket att fundera på. Även lovsången och bönen berörde på djupet, den helige Andes närvaro var stark under hela dagen.

Riktad 2017 avslutades med att det populära Café Hembakat dukade upp till fika  efter gudstjänsten med inte mindre än 15 olika bakverk. Då fick deltagarna möjlighet att reflektera över dagen och samla ihop sina tankar för att ta dessa med sig hem till sina lokala sammanhang. Det blev en dag i rörelse – även i tanken.

Ania Andersson, Hörby

Vad har Riktad 2017 gett dig?

– Jag har länge bett över om hur jag kan tjäna människor. Jag kom till Riktad för att få inspiration men trodde inte att jag skulle få mitt bönesvar här. Jag har fått en nöd för människorna hemma i Hörby. Det känns som om något stort är på gång!

 

Lennart Hall, David Media, talare

Varför valde du att komma till Riktad 2017?

– Det är spännande att få tala om lovsång kopplat till evangelisation och pionjärarbete. Lovsången tar oss till källan, Jesus, och ger oss den drivkraft vi behöver. Jag har själv blivit utmanad och påmind idag. Det har verkligen handlat om att ge och ta.

 

Jenny Hedin, Röke

Vad tyckte du om Riktad 2017?

– Jag var med på kvällsmötet som jag tyckte var jättebra. Det var ett spännande innehåll med fokus på pionjärrörelse. Det var inspirerande och väckte tankar hos mig. Det var bra att det togs ner på en nivå som gäller mig själv och inte bara handlade om den större skalan.

 

Lars Rask, Starby

Hur upplevde du dagen under Riktad 2017?

– Martin Alexandersson är en underbar predikant! Det är lätt att ta till sig det han pratar om och jag tycker om att han ger exempel från hans eget liv. Det är inte bara vi, gräsrötterna, som våndas för att ta kontakta med nya människor utan även präster kan känna så. Jag blev verkligen inspirerad att sträcka ut en hand till dem jag inte känner.

 

Magnus Håkansson, Örkelljunga

Vad har du för tankar om Riktad 2017?

– Det var en väldigt bra dag. Jag tycker det var en bra blandning, en fin helhet. Det var undervisning som var lätt att ta till sig. Vi var ett gäng från EFS-kyrkan i Örkelljunga som var där hela dagen och vi är alla mycket nöjda.

 

 

 

Text: Helena Eriksson
Foto: Carina Brandt, Helena Eriksson, privat