Livskraft genom en deltagares ögon

Gudstjänsterna är höjdpunkten för många.

Att få börja det nya året på läger är verkligen något speciellt. Istället för att spendera de sista dagarna på 2018 med att komma på tomma nyårslöften (som ändå aldrig hålls i mer än max två veckor) och ligga i soffan, fick jag, tillsammans med ca 100 andra ungdomar från flera olika delar av Sverige samlas för att förbereda oss inför 2019 på allra bästa sätt – tillsammans med Jesus.

   Han fick verkligen vara i centrum under hela lägret, vilket passade sig extra bra eftersom en av dagarnas tema faktiskt var korset i centrum. Det övergripande temat för lägret var dock “The true story” vilket innebar att vi fick sätta oss in i många av bibelns berättelser för att sedan kunna koppla dem samman. Vi ville hitta den röda tråden och precis som Jesus var med i allt vi gjorde under lägret, från bibelstudie och gudstjänst, till matstunder och aktiviteter, så fick vi lära oss om hur Jesus verkligen är bibelns röda tråd.

   Under morgnarnas bibelstudium fick vi på ett tydligt sätt se hur Gud följer, tar hand om, förlåter och följer sitt folk från början och framåt, samt hela tiden påminner dem och försäkrar dem om den välsignelse som kommer. Det var en spännande stund som gav mig en viss helhetsbild som jag saknat tidigare, men som jag är glad över att ha nu.

   Kvällarnas gudstjänster var även de fantastiska stunder då vi fick fortsätta höra mer om den bästa berättelsen av dem alla och hur vi är en del av den. Det som skiljde kvällarna från mornarna var dock den stund av lovpris och personliga tid med Gud som fanns med. Att få sjunga lovsång är ett sätt att få be till Gud på som jag tycker är så starkt och speciellt, därför var jag tacksam över att vi var välsignade med ett så skickligt lovsångs- och teknikteam som, trots visst motstånd i form av långsamt wifi och teknik som inte funkade som de ville, kunde leda oss i den formen av umgänge med Gud. Förutom det fanns även möjlighet till personlig förbön varje gudstjänst, vilket jag från flera håll fick höra var ett uppskattat inslag, och jag kan inte annat än att instämma.

   Däremellan hann vi med att äta god mat, ha seminarier, fritidsaktiviteter och kvällshappenings – andra komponenter som också ser till att läger blir riktigt bra helt enkelt.

   Dagarna tillsammans blev verkligen superhärliga och jag tackar Gud för att vi får möjlighet att komma samman på det här sättet för att lära känna honom. Även om många var trötta efter flera dagar hemifrån, och en nyårsnatt på toppen av det, så vet jag också att alla kom hem med ny energi inför året som anlänt. Kraft hämtad från honom som är livet själv. Livskraft, om du så vill.

Text: Emma Råvall