Vardagstankar kryddade med Gud

En vardaglig bok som funkar att ge bort till vem som helst. Lotta Lennartsson hoppas att hennes funderingar ska föda en tanke hos läsarna om att Jesus kanske finns. 

Vi har den alla, men den kan se väldigt olika ut. Lotta Lennartsson valde att skriva en bok om sin.

-Det är en fundersam bok som handlar om min vardag. Jag skriver om helt vanliga saker och så väver jag in min tro på Gud i det. Det är ingen teologisk bok, utan man kan ge den till vem som helst, förklarar Lotta.

Med boken ”Titta mamma, himlen é sné” hoppas hon kunna nå människor utanför kyrkans värld.

-Boken är inte tänkt till kristna människor, utan tanken är att man ska köpa fem stycken och ge vidare till någon som inte känner Jesus. Låna inte bara ut den, utan ge bort den så att de har den hemma. Det finns ett värde i det.

Hon oroas över att okunskapen kring kristen tro är så utbredd i dag.

-Vi lever i en tid när många människor under 20 år inte vet vem Jesus är överhuvudtaget. Det gör mig orolig. Om någon som läser min bok får en tanke om att Jesus kanske finns och börjar fundera på hur det påverkar deras liv, då blir jag väldigt glad.

Citatet som har fått ge boken sin titel myntades för drygt tio år sedan.

-Min dotter Johanna sa det när hon var tio. Vi backade ut bilen från garaget och då tittade hon på himlen och sa: ”Titta mamma, himlen é sné”. Fast egentligen var det ju molnen som var det.

-På samma sätt kan vi tycka att Gud är sned, men det är i själva verket vi som är det.

Att bli författare är inget Lotta egentligen har önskat att bli. Men nu har det blivit två stycken (den första heter ”Var dag räknas”).

-Jag har aldrig haft en dröm om att skriva en bok, men jag fick en tanke som satte sig och då vet jag att det är något jag ska driva. Jag tror att det var Gud som gav mig idén.

Hon inser att fysiska böcker kan kännas lite förlegat för unga människor. 

-Men jag värderar sidor, att kunna bläddra, stryka under, gå tillbaka. Och jag är helt oteknisk, så poddar och sådant får andra göra.

Boken säljs i EFS-kyrkan i Ängelholm, samt i Ica-butiken i Helsingborg där hon själv jobbar.

-Ibland kommer därför kunder fram och berättar att de har läst boken. Det känns väldigt roligt. Sen kan jag bara be att den ska landa rätt hos dem.

Text: Sara Engström Foto: Magnus Lennartsson