”Vi växer så det knakar”

Har du kört genom centrala Helsingborg på sistone lär du ha stött på ett och annat vägarbete. ”Vi växer så det knakar” kan man läsa på skyltar runt om i stan. Och det är precis vad det gör på Bruksgatan 27 också, där EFS-kyrkan huserar.

De första advent hade vi glädjen att välkomna 17 nya medlemmar i vår församling. I våras var det tio nya medlemmar. Och förra advent växte vi med 18 nya. För att inte tala om alla barn som vi begåvats med de senaste åren. Där kan vi också snacka tillväxt…

Några av dessa är nyvunna vänner som hittat ett hem hos oss genom Alphakurser. Några har funnits med i gemenskapen sedan länge, och nu valt att gå med som medlemmar i föreningen. En annan hade bara vägarna förbi, såg skylten som hängde på vår trappa, och fattade mod att kliva rätt in. En del är nyinflyttade helsingborgare, en del är mer inbitna, och som hittat till oss via vänner. Eller via Google.

Men vi ger inte sökmotorjätten någon direkt ära för tillväxten i vår församling. Nej, äran ger vi åt Herren, endast Herren. Det är med glädje, förundran, viss stolthet och stor ödmjukhet som vi ser vad som sker. Det är nåd att få vara med i en levande församling. Det är härligt – och besvärligt. För alla tycker inte lika (tur är väl det), och med många nya medlemmar behöver vi verkligen se till att alla lemmar är med.

Tack Jesus för ditt skeende i Helsingborg. Tack för hur du kallar på och rör vid människor och förvandlar hjärtan. Tack att det sker idag. Tack att vi får vara med. Fortsätt ditt verk, Herre. Använd oss – kyrka är inte främst en byggnad, utan en gemenskap – kyrka är vi, hela tiden.

Vi vill göra Jesus Kristus känd, trodd, älskad och efterföljd och verka för Kristi rikes tillväxt genom att leva nära Jesus, nära människor, mitt i Helsingborg.

Så har du vägarna förbi? Välkommen in till oss!

Text: Sofia Arleon