Jonas Hallabro:

Det är en stor lättnad och glädje att gå in genom den dörr som Gud nu öppnat.

Jag skriver till er för att berätta att jag kommer att lämna min tjänst som regional Missionsledare och gå vidare till prästtjänst i S:t Mikael samarbetskyrka i Ängelholm. 

När jag tillträdde tjänsten som distriktsföreståndare för snart tre år sedan kände jag tillförsikt, men också stor ödmjukhet inför uppdraget. Jag var väl medveten om att det var en utmanande tjänst och att det skulle vara krävande, men jag kunde inte förutse riktigt hur krävande det faktiskt skulle bli. Det är lätt att vara efterklok men svårare att vara förutseende och finna klokskap i rätt tid. Min förhoppning är att både jag och EFS har lärt något och att vi kan ta vara på erfarenheterna.

Som många av er redan vet har jag haft ett mycket kämpigt år med sjukskrivning på grund av utmattningssyndrom. Under hösten stod det klart för mig att det är ohållbart för mig att vara kvar i min nuvarande tjänst med dess belastning och utmaningar samt den stress och därmed utmattning som detta skapar hos mig. Jag är tvungen att välja en väg där jag kan bli frisk, få tillbaks arbetsglädjen och fungera i mina gåvor igen. Gud började då i sin otroligt stora nåd att glänta på dörren till tjänsten som präst i S:t Mikael. Det har varit en lång process, men nu har det landat och det är en stor lättnad och glädje för mig att gå in genom den dörr som Gud nu öppnat. Jag är oerhört tacksam för en fantastisk möjlighet till comeback och tillfrisknande.

Jag börjar arbeta där första mars och tjänsten kommer att vara halvtid under de första två åren då jag förutom arbetet som präst kommer att studera och hämta upp behörighet för att sedan fullt ut kunna tjänstgöra som komminister i Ängelholm.

Nu får jag ett lagom cykelavstånd till jobbet och en fantastiskt fin pendlingsväg mellan Farhult, där vi bor, och södra Ängelholm, där kyrkan ligger. S.t Mikael är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan och kyrkan byggdes för 23 år sedan. Den har nordvästra Skånes vackraste kyrkorum och fina lokaler som inbjuder till gemenskap och rymmer många olika verksamheter. I S:t Mikael möts människor varje vecka i olika gudstjänster, körer, öppen förskola, after work, bibelstudier, med mera. Jag ser verkligen fram emot att lära känna församlingen och verksamheten och att vara en del i det fina arbetslaget i S:t Mikael. Nu får vi se vad Gud i sin nåd och kärlek har tänkt ut och planerat för oss i S:t Mikael och Ängelholm. Ett spännande nytt kapitel!

God Jul och Gott Nytt År – med Gud och hans vänskap!