Wintercampen och Wintervaken 2020

text och bild: Sara Johnsson, ledare på Svensköps EFS scoutkår i Killhult.

2009 började vi i Svensköps EFS scoutkår att åka till ett vinterläger i Göransborg utanför Höör sista helgen i januari. Traditionen har nu hållit i 11 år och vi har inga tankar på att sluta åka dit. Ett mycket trevligt läger som är uppdelat i två delar. Wintervaken för tonåringarna och Wintercampen för de yngre. Lägret för tonåringarna börjar redan på fredag kväll och de yngre kommer på lördag morgon. Lägret för samtliga slutar alltid med korv och bröd som lunch innan hemfärd på söndagen.

Lägret är uppbyggt i en kamp om en stor flagga som är ett vandringspris. Dessutom får plats 1-3 olika priser varje år. Många tävlingar handlar om att kunna samarbeta så bra som möjligt i patrullerna. I år hade vi delat upp de yngre i två patruller. Vi är så stolta över våra scouter! Som de kämpade hela lördagen i de olika aktiviteterna, och det resulterade i en 1:a och 3:e plats vid prisutdelningen ute runt lägerelden på lördagskvällen! Riktigt roligt att vi fick tillbaka flaggan till vår kår igen. Kampen om flaggan är så klart inte hela lägret, leka, sjunga, umgås, träffa nytt folk, äta gott och utmana sig på olika aktiviteter m.m. finns med som en naturlig del varje år.

På årets läger var vi sammanlagt runt 65 personer. Vi delade helgen med scouter från Hörvik och Ängelholm. Även om lägret var snöfattigt detta året, hade vi tur med vädret. Helgen blev superlyckad!