Lärjungaskolan

text och bild: Anna Sköld

I snart tio år har EFS och Salt Sydsverige samlat människor till Lärjungaskolan. Det är och har varit en plats där många fått fördjupa sitt liv med Gud och varit ett första steg in i tjänst som ledare och bedjare. I höstas var Anna Sköld ansvarig och skriver här en rapport från höstens lärjungaskola. 

Under hösten 2019 fick jag leda lärjungaskolan vilket var riktigt roligt och lärorikt. Terminens tre träffar  hölls på EFS-gården Åsljunga och olika gästföreläsare kom och undervisade. 

Fredagskvällarna innehåller alltid mycket gemenskap följt av ett kortare bibelstudium och bön. Eftersom det är just en lärjungaskola blev det viktigt för mig att försöka få in bön och samtal om tron på ett sätt som inte var alltför teoretiskt. Ett sätt att åstadkomma detta var att vi tog promenader och pratade om livet och tron. Det var också ett sätt att låta tron och den teologisk reflektionen vara en del av vardagen och inte bara aktuellt när vi stillar oss inför en andakt. 

Under terminens första träff kom Jonas Nordén på besök och undervisade om Bibeln. Kvällen innan hade vi haft ett kort bibelstudium om den blinde mannen som Jesus frågar: Vad vill du att jag ska göra för dig? Vad hade du svarat? Jonas fick frågan och runt matbordet fick vi svaret. 

Nästa träff handlade om identitet och ledarskap, Nelly Gustafsson, teamare, och Iza Jönsson från  EFS-kyrkan Helsingborg, undervisade och diskuterade med oss om hur man leder rätt. Sista träffen hade temat kristen livsstil och Christoffer och Daniella Kullenberg var gäster. Vi fick ställa oss frågan om vad som skiljer en kristens livsstil från en ickekristen livsstil? Finns det någon skillnad idag i vårt samhälle? Kallelse, sändning, helgelse och slutligen mission blev de stora hållpunkterna för att svara på detta. 

Jag hoppas att fler tar chansen att gå lärjungaskolan!  Följ med och samtala, väx, lär dig nya saker och bidra med din personlighet och det Gud har gjort i ditt liv.