RE:STORE

Nu närmar vi oss ett år av pandemi och restriktioner och ännu har vi inget datum för när gudstjänster och föreningsliv kan börja återgå till det normala. Vissa kanske frågar sig om det ”normala” ens finns kvar? Som ett sätt att förbereda för en återgång till ett liv efter pandemin lanserar EFS initiativet RE:STORE. 

Corona-pandemin har påverkat vårt samhälle och oss i EFS på många olika sätt. Vår gemenskap har utsatts för en sällan skådad prövning. Vi kan uppleva osäkerhet och även oro för hur vår rörelse ser ut den dag vi åter får samlas till gudstjänst och möten. 

Tänk dig den dagen när vi åter firar gudstjänst och mässa. När du får ge din vän en kram eller åtminstone ett handslag. När du får sjunga lovsång utan att tänka på smittan. När du får gå till ensamma och sjuka utan munskydd och visir. Den dagen längtar vi efter. Är din förening en av dem som känner oro inför den dagen?

Kan ni svara på frågan ”hur väl känner vi till hur våra medlemmar mår och har det?” Skulle du önska att den dagen skall upplevas som en fest? Vad måste vi då göra nu? Vilka förberedelser behöver vi göra för en efterlängtad återstart?

EFS vill erbjuda din förening att tillsammans med andra EFS-föreningar delta i vår satsning RE:STORE. Vi bjuder in till tre tillfällen där 4–8 personer från varje förening via Google meet får chansen att arbeta med denna återstart. Samlingarna kommer att inledas gemensamt och därefter får föreningarna arbeta själva i ett par timmar för att till sist kort återsamlas.

Den första omgången är redan påbörjad men en ny omgång är på gång i april då vi kommer att mötas under tre torsdagskvällar (kl 18-21). Därefter har varje förening en plan för sin återstart. Gå gärna via länken vidare till EFS hemsida och anmäl föreningen där. Sista anmälningsdag är nu satt till den 31 mars.

Läs mer om RE:STORE och anmälan här