Årsmöten för Distrikt och Salt samt Mötesplats för EFS i Sydsverige

Lördagen den 17 april hölls Salt Sydsveriges årsmöte för andra året i rad digitalt. Det mesta som behandlades av den lilla gruppen årsmötesdeltagare var mestadels formalia. Det stora i år var de många valen till styrelsen och dessa presenteras i detta nummer. 

Veckan efter, den 24 april, höll distriktet årsmöte och regionen mötesplats, även dessa digitalt. Till skillnad från förra året användes i år ett nytt verktyg för röstning och mötesordning, eSessions, som sköttes utmärkt av Petter Jarbo, Ängelholm. Presidiet, som bestod av Åsa Dencker som ordförande, Gunnel Andersson som vice ordförande och Margareta Cada som sekreterare, ledde mötena på plats från EFS-kyrkan i Ängelholm.  Den digitala formen till trots så gick mötena smidigt med omröstningar och val till styrelse och utskott. Till distriktets styrelse omvaldes Björn Pettersson och Markus Paulsson och till utskottet omvaldes Patrik Bratt och Markus Paulsson. Stefan Svensson valdes in på nyval. Det gavs också möjlighet till samtal under Mötesplatsen kring konfirmanduppföljningen i regionen. På plats i Ängelholm fanns också regionala missionsledaren Lennart Albertsson som presenterade mål, längtan och arbetsområden inför 2021.   

Ingvar Persson, ordförande i distriktsstyrelsen, avslutade årsmötet med att avtacka presidiet samt Mats Hansson som under många år varit distriktsstyrelsens ordförande.