EFS och Salts årskonferens

Den 13-16 maj hölls EFS årskonferns. Förra året ställdes konferensen in och istället hölls endast årsmötena via nätet. I år sändes i stället en hel konferens med möten, mässor och seminarier. Årsmötena hölls på samma sätt som förra året helt på nätet via programmet VoteIT. 

Salts årsmöte förlöpte utan större dramatik och helt utan motioner. Däremot valdes glädjande två sydsvenskar in i Salts riksstyrelse: Daniella Kullenberg, Lerberget, och Michael Rastas, Lund. 

EFS årsmöte förlöpte också det utan dramatik. De motioner som skickats in till förra årets årsmöte bordlades då men behandlades nu. Mest diskussioner väckte motionen om att införa barnvälsignelse som alternativ till barndop i EFS samt motionen om att EFS skall arbeta på samma sätt som Mekane Yesus kyrkan i Etiopien och sätta upp numerära mål för tillväxt. Båda motionerna röstades ner men väckte diskussion och även glädje på sina håll. 

Konferensen inleddes på torsdagen där Magnus Widholm, regional missionsledare för EFS Sydöst, predikade om omvändelse och hopp. Det var en glädje att se Magnus som tillsammans med Sydöstra regionen nu planerat årskonferens i två år! En övning i uthållighet. För musiken samt morgnarnas  bibelstudier stod den ekumeniska rörelsen ”Hope for this nation”. Kvällen avslutades med ett digitalt ”Missionscafé” lett av Sofia Svensson, internationell inspiratör, och den alltid välklädde Erik Johansson, internationell missionssekreterare inom EFS, med hälsningar från hela världen. 

Under fredagen och lördagens erbjöds förutom bibelstudium på morgonen även möten på förmiddagen, seminarium under eftermiddagen samt mässa på fredagskvällen. Ett uppskattat inslag var konserten Bred dina vida vingar – psalmer av Lina Sandell som sändes på fredagskvällen med Maria Löwenham Trio. 

Ett seminarium som stack ut var det panelsamtal om förföljda kristna som modererades av Dagmawit Alemayehu, redaktör på Budbäraren. 

Missionsföreståndare Kerstin Oderhem predikade i sändningsmässan, där Christoffer Abrahamsson celebrerade. Avgående generalsekreteraren för Salt, Johanna Björkman, avtackades och hennes efterträdare Rebecka Stighem välkomnades med förbön och bibelord. 

För det mesta fungerade tekniken och ett stort tack skall riktas till alla bakom kameror, ljudbord och datorer! Trots detta hoppas vi att detta var den sista årskonferensen i digital form. Konferensen avslutades med att Magnus Widholm skickade över stafettpinnen för årskonferensen till vår region! Om Gud vill, så är det vi som nästa år välkomnar hela rörelsen till årskonferens på plats i Sydsverige.  

Här kan du se årskonferensen i efterhand.