Missionsutställning i regionen

text: Margareta Cada bild: efs.nu

År 2015 firade EFS utlandsmission 150 år. Som en del av jubiléet sammanställde EFS riks en utställning i form av tolv rollups om EFS missionshistoria. Under hösten 2021 finns utställningen att boka för föreningar och församlingar i regionen!  

Missionsutsällningen har under några år åkt runt i landet för att landa i Sankt Knut kyrka i Lund. Flera platser var inbokade för utställningen när pandemin slog till. Nu går den åter att uppleva i Västerkyrkan i Hässleholm vecka 31-35. 

Missionsutställningen som går under namnet ”150 år av internationell mission” berättar i både ord och bild bland annat om de första stapplande stegen som togs 1866 i Massaua, Eritrea, kyrkplanteringar och kyrkbyggen samt utbildning och barnhem. Utställningen synliggör hur Gud har använt EFS, en liten rörelse som under 150 år har fått bära rik frukt. Bland annat kan vi se hur den oansenliga början la grunden för svensk mission och svenskt bistånd. Många nydanande och livsförvandlande initiativ har följt i missionens spår.

Genom EFS historia ser vi att Gud är en trofast Gud som använder enkla människor att utföra storverk men påminner oss också om att Jesus fortfarande kallar oss in i nya utmaningar, både i Sverige och internationellt. För historien handlar ytterst sällan om dåtid. För att förstå vår nutid och vår framtid behöver vi förstå vår historia. Det gäller enskilda personer lika mycket som hela missionsrörelser. 

Utställningen finns under hösten att låna från kansliet i Hässleholm. Den består av tolv rollups med text på både svenska och engelska. Kontakta regionskanslitet för mer information och bokning av utställningen!