Lägersommaren 2021

text och bild: Nathalie Bencic

Vi kan se tillbaka på lägersommaren med tacksamhet

Sommaren är knappt över men nu har skolorna så sakta börjat vakna till liv efter sitt sommaride. I våras visste vi inte riktigt vad som skulle vara möjligt att göra under sommaren. Inte heller visste vi hur intresset för läger skulle se ut runt bland våra föreningar. Det enda vi visste var att vi var en enveten liten skara på regionen som visste att vi verkligen, verkligen ville få igenom läger om det var möjligt. 

Nu står vi här med facit i hand och kan säga att det har varit värt det! Sommaren började med de traditionsenliga konfalägren på Åhus och Åsljunga (mer om dem i nästa nummer) för att sedan ta vid av Sommarsalt, Light och Föräldrafritt som alla tre genomfördes under augusti månad.

Precis som vanligt genomfördes Sommarsalt och Light parallellt på EFS-gården i Åsljunga i början på augusti. Undertecknad (Nathalie Bencic) var med på Sommarsalt tillsammans med ett fantastiskt team där vi blandade gamla och nya ledare. Light leddes än en gång av paret Frilund från Betaniakyrkan i Malmö som nu var inne för tredje gången som huvudledare. Extra roligt är det att vi på båda lägren har ledare som konfirmerats på en av våra gårdar- antingen i år eller förra året. Vi är stolta och glada över att ännu en sommar kunna erbjuda en liten bensinmack för barn och unga, dit de får komma och fylla på innan det är dags för att köra vidare i vardagen. Bränslet består såsom alltid av gemenskap med andra kristna, uppbygglig undervisning, andakter och roliga inslag. På Lightlägret deltog 17 ungdomar utöver ledarna och på Sommarsalt fick vi ha 25 spralliga barn på plats. Tack till alla er som har skickat era barn och tack för feedback som har kommit in efteråt! Både härliga vittnesbörd samt feedback som hjälper oss utveckla våra läger.

I mitten av augusti så fortsatte månadens lägeryra när Föräldrafritt intog EFS-gården. Mostrar, far- och morföräldrar kom med nyfikna barn och sammanlagt var vi över 70 deltagare varav barnen stod för över 40 deltagarplatser. Fantastiska dagar där solen kom fram flera gånger trots att SMHI några dagar tidigare skrämt slag på planeringsgruppen. Med Helen Nilsson i spetsen anordnades snickeri, pyssel, kanotpaddling, fiske, fem-kamp, spårningsrunda, andakter, sångstunder och såklart- många härliga måltidsstunder. 

Som alltid så är det extra roligt när nya barn och unga hittar till våra läger. Något att tacka för och be om att de alla ska få komma in i gemenskaper där de får växa i sin tro.