Rädda Solvik!

Solvik, som ligger en bit från EFS-gården Åsljunga, drabbades av en mindre brand i slutet på april. Den förstörde ett boenderum/verandan och rökskadade hela huset. Renoveringen av det är i slutfasen men vi har haft möjlighet att hyra ut nedervåningen sedan mitten på juni. Bäddarna räcker inte alltid till för bokade grupper men då kan vi förlägga i Huvudbyggnaden eller på Skogsbrynet.                                                                                                                                                                     

Solviks övervåning har sedan händelsen varit avstängd för logi av brandmyndigheten och förblir så tills vi har genomfört renoveringen som är planerad 2023, helt enligt deras krav. Detta innebär dubbelgipsning i väggar och tak, ny ventilation i alla rum, ny eldragning och nya trappor från ytrymningsvägarna på övre plan med mera. 

EFS gårdens förening har startat kampanjen ”Rädda Solvik”  för att göra en större insamling  till renoveringsarbetet.                                                                                        

Huvudbyggnaden och Skogsbrynets renovering, enligt myndigheternas krav, har under de senaste två åren kostat ca 5 miljoner kronor.

Vill du vara med och bidra märk din gåva ”Solvik” till Bankgiro 5944-2574 eller Swish 123 173 12 80.

Helene Nilsson verksamhetschef