Årelägret som återuppstod!

text och bild: ledarna Åre 2022

När Saltsydsverige lanserade sportlovslägret blev det väldigt snabbt fullt. Åren med pandemin har gjort att många läger fått ställas in men nu skulle det äntligen bli av. Men så kom vintern med nya restriktioner och både nyårsläger och sportlovsläger (Livskraft och Åre) fick ställas in sent i december. Besvikelsen var då stor. Men så kom vändningen och restriktionerna släppte och det öppnades en möjlighet att med väldigt kort varsel få till ett läger. Några ledare hade alltfort möjlighet att ställa upp. Hållandsgården kunde ta emot oss och framförallt kunde 30 underbart härliga ungdomar ställa om på kort varsel. Så Årelägret återuppstod på tre dagar!

I skrivande stund sitter vi i bussen på väg hem och njuter av en fantastisk soluppgång söder om Jönköping och kan summera en vecka som gett så mycket god eftersmak. Vi ledare har flera gånger sagt till varandra att det varit så god stämning och att det varit en fin ton av uppmuntran bland deltagarna. Vi har alla på nytt fått frossa i gemenskap och nära möten – något som har felats oss alla, gammal som ung. Fantastisk skidåkning och härliga naturupplevelser, underbart god och uppskattad mat som vår egna kock Erik Alnervik bjöd på, bastu och snöbad, andakter och mässa i stavkyrkan, brännboll i halvmeterdjup snö, samtal om livet och mycket mer har gett oss ett gott lägerminne. 

Här kommer några röster från några deltagare som fick frågan hur veckan varit:

Så skönt att ta en paus från vardagen och vara i stunden. Lägerkänslan och gemenskapen är underbar.” 

Gemenskapen är något helt speciellt.” 

Jättebra, kul att åka skidor och vara med kompisar.” 

Fantastiskt och jättekul. Maten var underbar.” 

Veckan saknar motstycke – enastående mat, professionella ledare och härlig gemenskap.

Vi ledare är så tacksamma att vi fått möjligheten att dela vår tro och något från våra liv under veckan, att få vara nära ungdomarna och se hur de tar hand om varandra och hur de njuter av ledighet under ett väldigt aktivt sportlov. 

Guds frid och framåtanda!

/Ledarna (Jonas, Josefine, Irma, Erik, Niklas och Magnus)