Bibeldagar i Åsljunga

text: Hillevi och Tore Nilsson bild: Helene Nilsson

Tänk att man kan få  ALLT inkluderat på en EFS-gård i Skåne under fem marsdagar! Underbart god mat, sköna sängar i bekväma rum, vacker natur med fina promenadstigar, fantastisk sjöutsikt från matsalen, god gemenskap och DESSUTOM ett väl planerat och genomarbetat program med sång, musik,  bibelundervisning med mera!

Skickliga pedagogerna Elisabeth och CarlMagnus Adrian ledde oss in i bibelberättelser, bland annat  om Mose och den förlorade sonen. Att de också satte sig vid pianot och ackompanjerade sånger och psalmer gjorde ytterligare intryck!

Onsdagen tillbringade vi på ELM:s gård Strandhem tillsammans med 75 andra deltagare plus 22 bibelskoleelever. Då fick vi följa  ”Den förlorade sonens återkomst” även genom konsthistorien. Rembrandts målning av sonens  hemkomst kommer vi aldrig att glömma – tack vare Elisabeths kommentarer.

Samma kväll kom de 22 bibelskoleeleverna upp till EFS-gården och berättade, sjöng, spelade och visade videofilmer om sin skola och en evangelisationsresa till Spanien. Härliga tjejer och killar i 20-årsåldern som vittnade om sin tro!

TACK alla ni som gjorde vårveckan så innehållsrik!

/Hillevi & Tore Nilsson