Inför årskonferensen 2022

text: Kristoffer Lignell bild: Kristoffer Lignell/privat

Temat Leva mission kommer inte bara att genomsyra de vuxnas konferens. Även barnen och ungdomarna kommer att märka av temat i sina konferenser och verksamheter. 

Iza Jönsson, Salt-koordinator i Salt Sydsverige, projektleder barnens konferens. 

– Det känns roligt och spännande! Vi har också längtat att få samlas igen och ge barnen ett större event att mötas på. Vi kommer att jobba mycket med Salts koncept som Hemmakonceptet, BIAL, skatten och Barfotarop. 

Barfotarop är en spelfilm om barnens roll under 1800-talets väckelse. 

– Den handlar om barnens rop utifrån onykterhet hos föräldrarna och orättvisor i samhället. Vi kommer att se utvalda delar av filmen och få praktiska övningar utifrån detta. Vi vill både hedra 1800-taltets missionsrörelse och ge barnen en möjlighet att ropa också idag.  

Barnens konferens kommer att hålla till i B-hallen, på samma vångingsplan som vuxenkonferensen och vara indelad i fyra spår utifrån ålder. 

– Vi kommer att ha barnmöte varje kväll 18.30 och varje morgon kl 07.00 kommer en skattenfilm släppas på Salts YouTube kanal. Där får man en liten hint om vad som väntar under dagen med små uppdrag att göra under dagen hemma eller i sina grupper på konferensen. 

De äldre tonåringarna kommer inte att ha någon egen konferensen eller ett eget spår men kommer att ha vissa gemensamma aktiviteter och gemenskap. 

På kvällarna planeras det för fullt för caféer som Salt Sydsveriges styrelse ansvarar för. Axel Hörestrand och Tore Ruthér har särskilt ansvar för planering och program: 

– Planeringen har gått bra! Vi har fått klart med flera talare, panelsamtal, musik- och dansframträdande av Glow från Ängelholm. Vi hoppas att caféerna kommer att bli en rolig och intressant avrundning på dagarna och ett bra ställe att träffa nya och gamla vänner på.

Caféerna öppnar efter kvällsmötet och håller igång till midnatt ungefär och fika kommer att finnas att köpa. Under kvällen blir det olika inslag av underhållning. Parallellt med caféet med ett fullspäckat program kommer det finns andra ytor för den som mer önskar att sitta ner och samtala eller smälta intrycken från dagen.

Mer info och anmälan finner du på konferens.efs.nu
Dina barn går gratis på konferensen när du som förälder anmäler dig.