Från läger till liv

Salt Sydsveriges lärjungaskola. Förutom läger så har även Lärjungaskolan startat på nytt efter pandemin. Den inbjuder till fördjupning och praktik och erbjuds i år både vår och höst.

Lärjungaskolan bär ett Guds rikes perspektiv. Målet med Lärjungaskolan är att visa på den enskildes betydelse i Guds stora berättelse: att tillsammans förstå vår del i Jesus stora äventyr. Detta genom att fokusera på efterföljelse i vardagen och betona att kallelsen alltid är till Jesus, till fördjupat lärjungaskap. Alltid till människor, men vilka människor och på vilket sätt, det kan variera i livet. 

För första gången sedan pandemin är Lärjungaskolan igång igen, med ett gäng fantastiska deltagare. Saltkoordinatorerna känner sig så bortskämda med att få arbeta med detta. Tack Jesus! Lärjungaskolan kommer vid två tillfällen besöka lokala församlingar, och en träff kommer att vara på en av våra gårdar. De tre helgerna består av undervisning, tillbedjan och bön. Första träffen har betoning på Bibeln och frälsningshistorien. Vid andra tillfället tar vi upp ledarskap. På tredje och sista träffen, behandlas apologetik och bön. Teori och praktik varvas, deltagarna tar modiga steg, växer som lärjungar, är generösa och nyfikna på varandra – vilket verkligen hjälper lärandeprocessen. Mellan träffarna gör deltagarna uppgifter och läser en bok, denna termin Jonas Nordéns En Josuageneration. Vid tre tillfällen träffar de sin mentor. 

Lärjungaskolan är en bärande del i regionens ledarträning. Där får unga ledare växa, möta lokala sammanhang och därmed överbrygga lägerbubblan och det lokala församlingslivet. Vi arbetar för att det ska vara ett naturligt steg för dig som vill fördjupas i lärjungaskap. Tack för din fortsatta förbön för Lärjungaskolan. 

Redan nu har du möjlighet att ansöka om att gå Lärjungaskolan i höst. Anmälan är öppen, se mer info här.

Text: Iza Jönsson, Bild: Sandra Åhman