”Nu händer det!”

Tacksamhet och glädje, två kännetecken när Salt-koordinatorerna Iza och Sandra summerar ett år av läger efter pandemin. 

Vi ser tillbaka på förra året med stor glädje! Läger som startat upp igen efter pandemin har gett god eftersmak: årskonferens, sommarlägret på Höllviksstrand, sommarläger på Stenbräcka, Sommarsalt, Light, Sommarpunkten, Föräldrafritt, Höstläger, Livskraft och Åreveckan. På flera av arrangemangen klev yngre förmågor in som ledare, och gjorde det fantastiskt bra. Det är en mogen ung generation vår region har att vänta, låt oss ta vara på det och uppmuntra våra unga. Vi vill också be om förbön för våra ledare, för dem som tar nya steg och skapar nya mötesplatser, som trampar upp nya vägar. 

På så många kreativa sätt ger ni ledare, föräldrar och farföräldrar Jesus till barnen. Det finns ett sådant driv och en sådan passion för barnen och deras unika plats i Guds rike. Tack till alla pedagoger, barnledare, mormödrar! Tack att vi får tjänstgöra i en region där unga prioriteras. Vi ser fram emot att på flera sätt vara en resurs för er. 

Förutom att ledare och deltagare haft god gemenskap har det också kommit vittnesbörd från flera hem om att “barnens ögon strålar” när de kommer hem. Flera församlingsledare uttrycker förnyad glädje och vikten av läger för att växa i tro. Ungdomar på Livskraft fick under handledning öva sig i att dela kunskapens ord och sedan be för sina jämnåriga. Det var fantastiskt när några äldre kom in som förebedjare och sa ”Det vi bett om i flera år händer ju här. Nu händer det!” Där vill vi uppmuntra dig att våga vara nyfiken på en ung generation! De bär på så mycket kreativitet, drömmar och längtan. Fråga vad som händer på alla läger och om vad Jesus kallar dem till. Berätta om din erfarenhet av Gud och Hans mäktiga verk. Vill du besöka ett läger, eller vara förebedjare för ett specifikt läger, kontakta oss!

Text: Sandra Åhman, Bild: Nathalie Bencic/Lucas Mellergård