Intryck från Riktad

Riktad den 14 oktober i Malmö samlade folk från hela regionen, från olika bakgrunder i olika åldrar. Livsluft kollade läget med några av dem.

Lena Fogelström, Sölvesborg

Hur kom du på att åka till Riktad?

– Jag tyckte det var roligt att det finns barnmöten – jag har två barn.

Hur fick du information om Riktad?

– I kyrkan.

Hur tycker du det har varit idag?

– Det har varit jättegivande!

Vad har du fastnat för?

– Det har väckt mycket goda tankar och bekräftat en hel del också. Jag blev väldigt berörd av seminariet om kallelsen. Sen var jag på det med Föräldraskap och den väckte mycket tankar och funderingar. Lite mer som man kanske känner att man behöver jobba vidare på.

Daniella & Christoffer Kullenberg med sonen Leon, Örkelljunga

Hur tycker ni det har varit på Riktad idag?

– Jättebra! Det är så härligt att få komma samman över generationerna, men också över församlingsgränserna och enas en dag som denna. Jättefint att det är så många som sluter upp och att få det här utbytet som är så viktigt – att man kan få ge och ta av tips och inspirera och be för varandra.

Var är ni med till vardags?

– Vi bor i Örkelljunga, jag jobbar i Lerberget och Dani jobbar i Örkelljunga pastorat. Sen går vi en del i EFS Örkelljunga emellanåt, förklarar Christoffer.

Har ni varit på Riktad innan?

– Ja, det var några år sen. Vi har missat några.

Första gången för Leon?

– Ja, Leons första år. Första chansen – och han tog den!

Hur tycker ni det har varit att vara här som barnfamilj?

– Leon är ju på pass liten att han inte är med på barnsamlingar. Däremot tycker jag att ytorna här har varit bra för oss. Det har funnits ytor att vara med honom. Att en av oss kan gå in och lyssna och den andra kan vara ute och leka lite med honom när han inte orkar vara inne längre. Det tycker jag har varit superbra här! säger Christoffer.
– Ja, verkligen. Det är upplagt så att man kan komma hela familjen, från att man har en pytteliten och hela vägen upp, fyller Daniella i.
– Och sen att seminarierna går två gånger. Så skulle vi vilja kan en av oss gå, så kan den andra ha Leon, avslutar Christoffer.