Lärjungaskap på sommarläger


Text Iza Jönsson, Bild Olof Schelin

Äntligen har vi ett familjeläger i vår region! I början av sommaren samlades drygt tjugo familjer på Stenbräckagården, med temat Familjer som lever lärjungaskap tillsammans. Lägret samarrangerades  med grannregionen EFS Sydöstsverige. Vi blev inspirerade och fick verktyg att leva lärjungalivet tillsammans. På förmiddagarna hade vi Familjekyrka, en gudstjänstform som gör det enkelt att delta oavsett ålder. Vi fick erfara bönepraktiker och övningar, som varje familj kan praktisera på hemmaplan. På eftermiddagarna njöt vi av gemenskap, hoppborg och vattenkrig. Under kvällsgudstjänsterna skämdes vi bort bl.a. av tonåringarnas förbön i en välsignelsedusch. 

Veckan innan skolorna drog igång samlades tweenslägret Light på Solvik och barnlägret Sommarsalt på EFS-gården i Åsljunga. Drygt 60 barn samlades, med två fantastiska ledarteam. Temat var Att plantera evangeliet. Vi välsignades med ovanligt mycket regn, men var uppfinningsrika med variation av inomhuslekar. De yngre ledarna delade så tryggt och vant om sin tro på Jesus och hur det är att vara hans vän i denna tid.

Tack Jesus för sommarläger, för alla deltagare ochalla fantastiska ledare. Tack för sommar och lärjungaskap i sin bästa form! Och tack till dig, som finns lokalt, och nu tar emot alla dessa lägerdeltagare i din församling och i ditt liv.