Lovsång, lek och livsfrågor

Ottoglass, volleyboll och förbön – årets konfaläger på Åhusgården var mycket av allt. Leken var central, men också livets stora frågor. När prästen Jenny Axell summerar lägret konstaterar hon hur kvällsandakterna ofta upplevts som bästa stunden på dagen.

Text Jenny Axell  Bild Hanna Trulsson

Några dagar efter skolavslutningarna var det äntligen dags för det som vi i ledarteamet planerat och laddat för – och som konfirmander längtat till och varit pirriga inför – under en stor del av det senaste året. I år samlade Åhus konfirmationsläger rekordmånga: trettiofyra konfirmander.  Vilken stor glädje att så många ungdomar vill ägna dessa sommarveckor åt att upptäcka Jesus och den kristna tron – och vilket stort ansvar att skapa en gemenskap och en miljö där där alla får känna sig trygga och sedda och där vi presenterar Jesus på ett relevant sätt och öppnar för möten med honom!

Det är inte så lätt att hålla sig vaken och igång för att hänga med på lektionerna på förmiddagarna när man haft alldeles för roligt på kvällen, och kanske natten… men det har funnits en stor iver att lära sig mer om den kristna tron och förstå hur den hänger ihop med vardagslivet och med världen vi ser omkring oss. M assor av kluriga och bra frågor har ställts och vi har tillsammans försökt komma lite närmare svaren på dem. Varje dag har det också östs på med en massa lekar och tävlingar och andra roligheter, till exempel har vi firat midsommar så mycket det bara går: med kransbindning och små grodorna, midsommarbuffé och nattbad!  Åhus har bjudit på mestadels fint väder, så en hel del  badande och solande, Åhusglass och massor av volleybollspelande har det blivit. Och som flera konfirmander konstaterade är det inte fel med en regnig innemysardag med brädspel och häng då och då, konfaläger blir ju rätt intensivt… 

Kvällsandakterna är för många den bästa stunden på dagen och det märks att många längtar efter att få förstå vem Gud är och lära känna honom! Det har sjungits lovsång med liv och lust och ofta har det varit kö till förbönsstationerna. Vi är så glada över att ha fått gå med dessa ungdomar en bit på vägen under dessa veckor och för alla steg i tro och möten med Gud som har skett! Nu väntar den stora utmaningen att uppmuntra och hjälpa dem att bygga vidare på det de har upptäckt om Gud under lägret – en utmaning som vi delar med alla er runt omkring i våra föreningar i regionen. Fortsätt be för våra konfirmander från Åhus och Åsljunga, bjud in dem till era sammanhang och hjälp dem hitta vidare i sin upptäcktsfärd med Jesus!