Härliga överraskningar och föräldrar på bettet

Förhoppningen är att när barnen kommer runt hörnet till kyrkans stora trädgård, ska de bli överraskade och förtjusta när de ser förvandlingen av gräsmattan. Färgerna sprakar, korven på grillen doftar inbjudande, musiken ljuder i högtalarna och många kompisar är redo för barnfest!

Varje år, i mitten av augusti, arrangerar EFS-kyrkan i Ängelholm en barnloppis som har vuxit sig stor och populär. Här kan man köpa barnkläder, spel, leksaker, cyklar och mycket mer till barnen.DSC_0910-740x555

– Varje år tar vi in ett antal säljare till loppisen som märker upp sina egna saker, säger Helena Bonde, ansvarig för barnverksamheten i EFS-kyrkan. En viss procent av det man får in går till kyrkan och resten till säljaren. Många säljare väljer att skänka sin vinst till kyrkan, någon vi uppskattar mycket.

Maria Hedman, som i många år ansvarat för loppisen, ser med glädje framemot årets loppis.

– Det är kul att så många som inte annars brukar vara i kyrkan kommer en sådan här dag, säger hon med ett leende. Jag har träffat på folk ute på stan som, när de hör att jag är med i EFS-kyrkan, kan utbrista ”jag var på er barnloppis, det var så bra”.

Maria fortsätter:

– Dessutom är det ett bra tillfälle att hitta kläder och grejor till barnen. Det blir både ekonomiskt och ekologiskt.

DSCN9545Parallellt med loppisen går Barnfesten av stapeln. När föräldrarna botaniserar bland barnkläderna får barnen möjlighet att ha riktigt roligt ute i trädgården.

Helena Bonde berättar att man har en hoppborg för barnen. Det kommer även att finnas möjlighet att få målat sina ansikten, gå på tipsrunda, spela på godishjulet, vara med i olika lekar, fixa med knep och knåp. Dessutom finns det något hemligt som Salt Ängelholms ordförande Håkan Winther har snickrat ihop.

– Det brukar vara så att barnen börjar med att gå omkring och titta på de olika sakerna en stund innan de vågar sig på att prova det som finns, säger han. Min förhoppning är att det ska bli en riktig ”wow-dag” för barnen, att de som inte brukar vara i kyrkan ska se hur kul man kan ha i kyrkan och de som brukar vara här ska känna att det verkligen är en dag för dem!

Salt Ängelholm vill helt enkelt göra något för barnen i församlingen men även för alla barn i närområdet.

– Vi vill att det ska bli en rolig dag helt enkelt, säger Helena Bonde. Vi har många ungdomar som finns med för att göra dagen så rolig som möjligt. De finns med i aktiviteter men det blir även lite sång och musik som de står för. Det är härligt att se deras engagemang!

Kyrkans egen dansgrupp för barn, Glow, kommer att framträda och barnen ser framemot att få stå på en utomhusscen denna dag. Minna Jarbo, 11 år, Erika Larsson och Ella Nordling, båda 10 år, kommer att finnas med i dansen på Barnfesten:

– Det är kul att dansa och sprida glädje. Men roligast är att vi kan visa på vem Jesus är när vi dansar, säger flickorna med stora leenden. 13923463_10154450916328336_2137908076352895872_o

Med andra ord, det är en dag för både föräldrar och barn. Loppis, fest och roligheter! Det finns möjlighet att köpa grillad korv under dagen, scouterna serverar krabbelurer och Ängelholmsglass sponsrar med glass till alla barnen! Så varför inte ha vägarna förbi EFS-kyrkan i Ängelholm, lördagen den 20 augusti. Barnfesten börjar kl 10.30 och loppisen öppnar kl 11.00 och alltihop slutar kl 13.00.

Välkommen!

barnloppis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Helena Eriksson
Foto: Helena Bonde, Maria Hedman,