Café Hembakat

Under årskonferensen i Hässleholm för ett par år sedan stod damerna i Röke EFS värd för Café Hembakat. Det blev ett populärt café där man trivdes som gäst där inte bara bakverken lockade utan även värdinnorna med deras stora leenden. Därför var det naturligt att fråga damerna i Röke inför konferensen Riktad 2016 om de än en gång ville stå värd för Café Hembakat. Och de var inte sena på att tacka ja!

1017607_507900652616015_1274310122_nCaarina Persson är den som drar ihop gänget även denna gång. De är åtta-nio stycken damer, men även någon yngre, som har bakat och det är inte vanliga vardagskakor.

– Vi bjuder på bland annat Hovdalatårta, morotskaka, midsommarkrans, toscabitar, säger Caarina med ett leende.

Damerna tycker helt enkelt om att baka, de tycker väldigt mycket om att baka. De har träffats och planerat vad de kan bjuda på och helt enkelt bakat det som de tycker är roligt att baka. Man ser glädjen i deras ögon när de funderar kring olika kaksorter och hur de ska lägga upp caféet.

– Vi hade så väldigt roligt under årskonferensen, säger Caarina. Vi träffade så många nya människor och arbetsgemenskapen var stor. Så visst vill vi finnas med under Riktad också!

Gunvor Olsson fanns även hon med under årskonferensen och hon har varit med och bakat till Riktad också:

– Det var så väldigt roligt under årskonferensen så det är självklart att jag vill finnas med denna gång också.

Förutom Caarina och Gunvor kommer det att finnas med ytterligare fyra värdinnor under caféet. Vad är det då som gör att man vill finnas med i detta, förutom att det är roligt.

– Allt som handlar om mission är viktigt för mig, säger Caarina. Min mors ord ringer alltid i mina öron, ”Gör det villigt och glatt, snart de dyrbara tillfällen fly. Det ligger i min natur att hjälpa till.

När Gunvor får samma fråga svarar hon direkt:

– Gör det lilla du kan.

Så är det nog för damerna i Röke. Villigheten är stor, glädjen är stor och man vill helt enkelt hjälpa till och finnas där för människor. Bättre kan det inte bli! Välkommen på det härliga Café Hembakat efter gudstjänsten på fredag kväll!

Gudstjänsterna är öppna för alla:
Fredag 19.00 Evalotta Kjellberg, EFS-kyrkan, Örkelljunga
Fredag 20.30 Café Hembakat
Lördag 18.30 Magnus Persson, United, Malmö

Läs mer om konferensen här.