Föräldrafritt

rpt

När ledarna vaknade på lördagsmorgonen och möttes av att marken var helt vit såg prognosen för årets föräldrafritt blek ut men efter en del bön och mycket hopp blev slutresultat ändå bra med ännu ett lyckat läger.

En helg varje år anordnas ett läger dit barn mellan 5 – 11 år kan åka. Det som är speciellt med detta lägret är att barnen åker tillsammans med en vuxen och den vuxna kan inte vara en förälder. Många barn åker med sina mor- och farföräldrar men där fanns även några mostrar och fastrar. Det är en chans för mor- och farföräldrarna och barnen att få umgås, mysa och hitta på roliga saker tillsammans som de kanske inte gör så ofta i vanliga fall.

Årets tema var mission och att Jesus vill göra oss till människofiskare. Vi hade andakter där vi fick lära oss om vad en missionär är och vad mission betyder, vi fick tillochmed en personlig hälsning från Ulf som jobbar som missionär i Tanzania. Men temat mission och människofiskare gällde inte bara andakterna, det fanns på olika sätt i våra stationer också. På pyssel stationen hade vi ett fiskenät där man kunde sätta upp fiskar som man hade pysslat eller snickrat. Vi hade även en missionsshop där vi sålde saker som t.ex. pslatar te som några av barnen hade gjort och kakor från bak stationen. När det var stationer var det även många som valde att paddla, fiska spela fotboll och dansa.

Utöver stationerna fanns det hinderbanor, spårning, båtrace och tillochmed några få modiga barn som vågade springa ner till sjön och ta ett dopp i det kalla vädret.

Efter två dagar fyllda av lek, skratt, pyssel och hinderbanor avslutades lägret tillsammans med föräldrarna och barnen fick visa lite av vad de hade gjort under helgen och de bjöd sång, dans och fika.

Inget åsljunga läger är det andra likt men något som jag vet att alla som har varit på ett skulle hålla med om att man får fantastisk mat och man har alltid roligt. Detta levde årets föräldrafritt verkligen upp till.