Bibeldagar på EFS gården Åsljunga

Vårens bibeldagar på EFS gården Åsljunga gästades av Janet och Jan Sköld som guidade genom Samuelsböckerna. 

Vårens bibeldagar på EFS gården Åsljunga gästades av Janet och Jan Sköld. På förmiddagarna och vid kvällssamlingarna tog Jan oss med bland spännande och intressanta berättelser från Samuelsböckerna. Ett par dagar hade vi samtal i grupper med några intressanta frågor som Janet gav oss.

Vi följde Samuel från födsel till tiden som domare och vidare då han smorde David till kung. Sauls kungatid, berättelsen om Jätten Goliat, Davids kungatid och möten med profeten Natan.  Flera händelser hade paralleller i Nya testamentet vilket gav oss ett större sammanhang i Guds ord. Vi människor ser ofta till det yttre men Gud ser till hjärtat. Uppmanades att be om hängivna hjärtan! Alla har vi olika gåvor och tjänster i Guds rike. 

Janet gav undervisning om lovsång från Mirjam i 1.a mosebok till Uppenbarelsebokens sista kapitel.  Alla kan delta, ingen uppvisning, utan en hyllning till vår Frälsare. Vi behöver träna här på jorden inför den stora lovsången som väntas i himlen. Med gitarren i hand sjöng hon för och med oss.                   

Britt-Marie Börjesson medverkade med lovsång på förmiddagarna samt fredagskvällen med förstärkning av Eva-Marie och Henrik Frosthagen från EFS kyrkan Örkelljunga. RökeköR under ledning av Ingvar Albin bjöd på underbar körsång vid ett tillfälle och vid söndagens gudstjänst medverkade Sig-Britt o Hans Paulander.

Till allas förtjusning var det underbart vårväder med upp till 19 grader varmt och strålande sol på dagarna. Gästerna njöt av promenader runt sjön eller bland vitsipporna i skogen.

Under helgen hade en ”Mammagrupp” från S:t Mikael bokat Solviks lägerboende. De delade måltidsgemenskapen tillsammans med övriga delatagare. Vi är oerhört tacksamma att få bjuda in till olika arrangemang där människor få mötas och dela gemenskap med varandra och vår Herre.

Samtidigt som bibeldagarna pågick försökte en liten fågel, blåmes eller talgoxe, att hackas sig genom väggen i Kyrksalen. Flög in genom ventilen, trummade på till sång och bibelundervisning, hackade hål i Tretexskivan och var på väg in genom väven i salen. Antagligen behövdes byggnadsmaterial till boet.  Nu har de spikat fast ett galler för att inte fler gäster ska letas sig in den vägen.

Så till sist ett Stort och hjärtligt tack till Siw och Lars Backe kursens värdpar.