Medarbetardag på Bibelns värld

”Vad gör du egentligen om dagarna?” Det är en fråga som många anställda i kyrkan fått mer än en gång. Den 11 september i år kunde medarbetarna i EFS Sydsverige svara ärligt på den frågan. De befann sig på medarbetardag på Bibelns värld i Starby. 

Medarbetardagarna innebär för många en möjlighet att stanna upp, träffa vänner och dela erfarenheter med andra i samma situation. Vi blev väl mottagna i Starby av Urban Lennartsson med förmiddagsfika. Vi gjorde en liten presentationsrunda och fick information om vad som är på gång i regionen. Sedan firade vi en enkel mässa tillsammans med förbön och tillbedjan. 

Efter maten, som var inspirerad från biblisk tid, inleddes rundvandringen på Bibelns värld. Urban med flera har gjort ett imponerande jobb med att ge form åt byggnader och händelser i Bibeln. Vi fick möta en föreståndare för ett härbärge i Bethlehem (misstänkt likt Magnus Lennartsson) samt Petrus på plats i sin båt (mycket lik Jonas Nordén). Senare under eftermiddagen möttes vi av kvinnor utanför graven (ganska säker på att det var Margareta Cada och Louise Malmborg i förklädnad). 

Större delen av eftermiddagen tillbringades inomhus inför den stora modell av Jerusalem med omnejds som skapats i lera. Här fick vi en rundtur i staden, dess omgivningar och arkitektur. Vi fick också följa Jesus genom stilla veckans händelser och geografi. Med medarbetarresa till Israel färskt i minnet för många, blev det än mer levande. 

Ett besök på Bibelns värld rekommenderas varmt för alla möjliga grupper och vi tackar Urban Lennartsson med personal för en god och givande dag.

bibelsvarld.nu