Tack och hej!

text: Frida Ewers
bild: Kristoffer Lignell

Jag har haft förmånen att få arbeta som Salt koordinator, då distriktskonsulent, för Salt och EFS Sydsverige. Det är över två år sedan jag senast arbetade och det känns därför lite märkligt att nu skriva hej och tack för mig. För två år sedan fick vi vårt andra barn och jag har sedan dess varit föräldraledig. Tanken var att komma tillbaka men i höstas valde jag att säga upp mig för att kunna fortsätta att vara hemma med barnen. Att säga upp mig och inte gå vidare till något annat är ett steg i en känslomässig bergochdalbana. Det ligger inte direkt i tiden att säga upp sig för att vara hemma med sina barn, men det behöver man inte bry sig om. 

Jag kom till Salt från ett arbete i evenemangsbranschen, ett arbete med stort fokus på yta och perfektion, en atmosfär som inte helt tilltalade mig. Skillnaden i att få arbeta i en kristen organisation var för mig påtaglig. Här handlade det om evighetsperspektivet men också om ungas upplevelser för stunden, vänskaper, glädje och förvandlade liv här och nu. På vår lilla arbetsplats fanns nåd, vi bad tillsammans för tacksägelseämnen och de problem vi stod inför. Att få dela tron med kollegor och arbeta åt samma håll, att vara med och bygga Guds rike här i vår region är fantastiskt att ha varit en del av.

Att arbeta i en organisation innebär självklart utmaningar också. Jag kunde vara frustrerad. Ibland över att inte ha tid att vidareutveckla utan mest hinna förvalta, att arbetsbördan kunde hopa sig och bli stor eller stundtals svårigheten att hitta folk till de olika evenemangen.

När jag ser på tiden med Salt och EFS kan jag konstatera att jag fick fina år, att jag alltid var gravid och att jag fått möjlighet att lära känna många i vår region och i hela landet. Men framförallt, att bygga Guds rike är något vi gör tillsammans, absolut var och en i de små sammanhang vi befinner oss i, men vi behöver verkligen varandra, i ett större team. 

Koordinatortjänsten har precis blivit omformad och en konfirmation- och lärjungaskoletjänst är skapad och jag är väldigt glad över att Linnea Hidland Ingrup och Jenny Axell nu tillträder dessa. Jag önskar dem stort lycka till och välsignelse i arbetet!

Tack för den tid jag fick på Salt och EFS, tack för det som kanske just du bidrog med. Det har varit givande år. Nu gläder jag mig åt livet med familjen, att få vara med och sprida Guds rike i de sammanhang jag och barnen besöker och att vi i sommar ska få välkomna ännu ett litet liv till vår familj.