Konfirmandläger i Åsljunga

text: Nelly Gustafsson bild: @locvotos

Nu har Åsljungas konfirmationsläger 2020 nått sitt slut. De salar som förut varit fyllda med skratt, ekar nu tomt. Många personliga förvandlingar har skett, Helig Ande har verkat, och nu beger sig konfirmanderna ut, med en riktning att leva med Jesus och följa honom.

Det har varit ett fantastiskt läger med 37 härliga konfirmander. Sammanhållningen i gruppen var direkt rätt så avslappnad, även om alla varit lite nervösa inför att träffa varandra. Detta på grund av att deras förträff var tvungen att ställas in. Dock hade konfirmanderna på egen hand försökt att dra ihop träffar innan lägrets start, så vissa av dem hade redan lärt känna varandra lite. Lägret mjukstartade den första timmen med lite lära-känna-lekar där vi försökte att lära oss varandras namn och det var inte lite namn. Totalt skulle man, efter leken, kunna 44 stycken.

Trots många regniga dagar har lägret varit väldigt härligt. Vi har lekt väldigt många olika lekar, där samarbete, tålmodighet, fysisk träning, kondition och hjärna varit viktiga faktorer. Dessa typer av aktiviteter har skapat god gemenskap och stärkt gruppen. Vi har skrattat och gråtit ihop. Personliga resor har börjat där konfirmanderna, kanske för första gången, stött på den Helige Ande. Konfirmanderna har under andakter fått möjlighet att be en överlåtelsebön, be om Helig Ande, skriva bönelappar, gå till förbön, bikta sig, lovsjunga, lyssna till vittnesbörd och kloka ord med mera. Detta har enligt konfirmanderna själva, inspirerat dem och fått dem att vilja leva i Jesu gemenskap. Det har gett möjlighet till att närma sig Gud och lyssna till hans röst.

Trots krisen i vårt land med Covid-19 har vi haft en fantastiskt läger, som ändå känts rätt normalt. Ingen konfirmand har blivit sjuk och Guds närvaro har varit påtaglig. Vi har dock tvättat och spritat händerna mer än vad vi kan räkna på, varit begränsade över bordsplacering vid matbordet och även saknat faddrar. Det har inneburit att det blivit mer för oss ledare att göra och det har krävt en extremt noggrann planering. 

Jag har verkligen uppskattat att få vara med som ledare. Att få se ungdomar komma till tro och välja att gå med Jesus är extremt vackert. Jag är väldigt tacksam för detta läger och att jag fått ta del av allt det fina som har skett. Jag hade, med glädje, gärna velat vara med som ledare igen.