Salt ledardag

text: Nathalie Bencic

Den 20 januari var det åter dags för barn- och ungdomsledare i regionen att samlas och denna gången skedde det digitalt.

Under träffen fick vikarierande Saltkoordinator Nathalie Bencic möjlighet att presentera sig och mycket av tiden gavs åt dela idéer och nya arbetssätt likväl som utmaningar. På grund av de strikta restriktioner som kom under hösten fick all barn- och ungdomsverksamhet ställa om och i vissa fall ställa in. Dock är det imponerande att se hur regionens Salt-ledare hittar kreativa sätt för att fortsätta nå den yngre generationen.

Exempel vad de anställda har gjort är UngdomAlpha- som Ängelholm har varit först med att testa i vår region. Vidare har andra föreningar haft barnvagnspromenader, Zoom-träffar för ungdomar, live-sända söndagsskolor, skattjakt där barnen har fått vara ute och klara av uppdrag med hjälp av en skattkarta och bibeltexter med tillhörande pyssel har postats till barn. Det fanns även framåtsyftande idéer om att skapa en mötesplats under en dag med olika aktiviteter som riktar sig mot ungdomar.

Många av våra barn- och ungdomsledare drivs av mötena med barn och unga. Nu när de fysiska träffpunkterna är begränsade så får vi påminnas om att ofta uppmuntra och be för våra Salt-anställda som gör ett fantastiskt jobb!