Inför årskonferensen 2022

text och bild: Kristoffer Lignell

I maj nästa år står EFS Sydsverige och Helsingborg som arrangör för EFS årskonferens. Förberedelserna är i full gång och Helsingborg arena har bokats som plats för konferensen. Livssluft ställer några korta frågor till Lennart Albertsson, regional missionledare i Sydsverige om förberedelserna. 

Platsen är bestämd till Helsingborg Arena. Vad kan du säga om lokalen? 

– Vi får vara i en arena som är relativt nybyggd och som rymmer mycket folk. Det är en fin hall där vi har de stora samlingarna – vårt mål är att den inte skall lukta alltför mycket idrott utan förses med en skön inramning som manar till tillbedjan. I arenan finns en lunchrestaurang som byggs ut för att passa det, förhoppningsvis stora, antal människorna som kommer. I bakre delen av arenan finns generösa rum och ytor för barn och utanför byggnaden en stor aktivitetsyta och fotbollsplan som vi hoppas att vädret ger oss möjlighet att nyttja.

Finns det någon särskild längtan med årskonferensen 2022?

Längtan är särskilt att unga människor (18-40 år) får en ny tilltro till EFS som rörelse och möjliggörare för mission och Guds rikes utbredande i Sverige och världen.

Kommer temat ”Leva mission” ta sig uttryck på något nytt eller särskilt sätt?

– Leva mission är ett stort tema och vår bön är att detta skall vara ingjutet i vår vardag. Vi vill särskilt lyfta fram två aspekter: dels att våra föreningar hittar vägar att ge missionen vidare till olika generationer – vi vill att alla generationer skall mötas – och dels att vi kan ge människor med existentiell oro ett hopp för evigheten – en längtan till hemlandet som det förr ofta uttrycktes. Alltså både inåt och utåt!

Vad önskar ni som planerar att årskonferensen 2022 skall göra med EFS som rörelse?

– Ge en känsla av att vi vill ”ge vidare” det vi tagit emot från Gud.

EFS årkonferens kommer att hållas den 26-29 maj år 2022 i Helsingborg arena.