Konfirmationsläger 2021

text: Sofie Myrtenstam bild: David Castor

Sofie Myrtenstam var en av ledarna på ett av årets två konfirmationsläger. Här ger hon en kort rapport från lägret i Åhus.

Det är natt på Åhusgården och alla sover… trodde vi ledare iallafall. Daniel var nattvakt denna natt och befinner sig utomhus på gården. Ytterdörren till längan som tjejerna bor i öppnas plötsligt och ett försök att smita ut i natten är nu upptäckt. I ett försök att hindra detta smitande springer Daniel rakt mot de tjejer som nu står i dörren. Plötsligt stängs dörren i all hast igen och sedan avbryts tjejernas försök att smita ut. Ett lyckat försök av Daniel. Men dagen efter cirkulerar det ett nytt namn bland konfirmanderna, nämligen “Ufo-Danne”. Tydligen hade Daniel inte synts till av tjejerna alls innan han sprang emot dem. Därför menade konfirmanderna att den enda logiska lösningen var att Daniel G hade blivit nedsänkt av ett ufo mitt på gården när tjejerna öppnade dörren.

Med denna lilla anekdot från detta konfaläger vill jag helt enkelt meddela att konfirmationslägret på Åhusgården 2021 var ett lyckat läger. Men ett konfirmationsläger kan såklart vara jätteroligt på alla dess vis men jag anser inte att det blir helt lyckat om det faktiskt inte sker att konfirmanderna väljer på lägrets sista dag att konfirmera sitt dop och sin tro på Jesus Kristus. Det är lägrets mål och syfte. Jag kan därför rapportera er med stor glädje att det skedde en konfirmation i Åhus kyrka den 10/7. Flera konfirmander har under lägrets tid berättat att de både hittat sin tro och vuxit i sin tro på Jesus under lägret. Vi ber nu därför att alla relationer som byggts mellan konfirmanderna och vår Himmelske Skapare ska fortsätta att blomstra även nu när hösten och vardagen är i full gång.

För min egen del vill jag tacka EFS i Sydsverige för det ärofyllda förtroendet att få vara ledare på detta läger. Här har jag och många andra fått minnen, erfarenheter och möten med människor som vi alltid kommer bära med oss framöver. Tack för världens bästa sommarjobb helt enkelt.

Med denna lilla hälsning från vårt läger vill jag avsluta med lägrets egna citat: “Chilla galet”!