Sommarglöd på EFS-gården Åsljunga

text och bild: Helene Nilsson

Med solens strålar glittrande i sjön, nygräddade våfflor, grädde och sylt välkomnade vi, den 23-27 augusti, ett 20-tal gäster till gården. De flesta trogna besökare men vi fick också nöjet att se nya ansikten.

Veckan innehöll både sångstund i Solviks kapell med Corona 7 -kören från Strömsnäsbruk såväl som utflykt till Knäred med andakt i kyrkan och besök i Mötesplats Kvarnen. Där vid Krokåns brusande vatten, kom plötsligt vatten över oss från ovan, men med i all hast uppslagna paraplyer och parasoll sörplade vi ändå i oss kaffe och gårdens goda bullar! 

Kvällens middag hos gårdsföreståndare Helene och Lennart uppskattades mycket.

En av dagarna berättade Kartinka Lindhe den sanna historien om Sixten Sparre och Elvira Madigan. Katinka är barnbarnsbarn till Sparre.

Festmiddag med traditionsenlig hatt- och slipsparad avnjöts under torsdagskvällen.  Fredagens tipspromenad fick avsluta en skön vecka präglad av gemenskap , omsorg, glädje och vänskap, allt som ger LIVSLUFT! Stort tack till värdparet Lisbeth o Roland Davidsson!